Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Jak tu nie zwariować???? 40d, z kitem czy bez, co zamiast kitu?

P I N I O
    Guest

Domyślnie Jak tu nie zwariować???? 40d, z kitem czy bez, co zamiast kitu?

ok wybrałem body, 40D.
    Na początku myślałem że to już koniec mojej udręki związanej z ciągłymi wyborami na zasadzie to lepsze lub gorsze od tamtego, ale nie.
    Szkło po przeczytaniu wielu testów, i jeszcze większej liczby opinii o tych szkłach można dojść do obiektywnego wniosku że pojęcie " dobry obiektyw" nie istnieje. To znaczy pojęcie istnieje tylko obiektyw nie. Po każdym teście komentarze WIELU niezadowolonych. Moje pytanie do właścicieli , lub osób mających kontakt z obiektywami Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM i Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM lub jakiś zamiennik innej marki o podobnych ogniskowych(chodzi mi o ten zakres ogniskowych) czy są to wytrzymałe mechanicznie szkła i jak duży procent z nich posiada wady fabryczne. Dziękuję za odpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

udręka dla wszystkich będzie mniejsza, jeśli będziemy postowali we właściwych działach i korzystali z archiwum.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

ja mam 70-300 i jestem zadowolony!

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Zamiast 17-85 pomyśl o tamronie 17-50 2,8 ( super szkło za rozsądana cene) natomiast zamiast 75-300 sugerowałbym 70-200 4,0L ( zdecydowanie lepsza jakość )

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Paweleverest - Kolega pisał o 70-300, który dzieli od 75-300 jeden parsek optyczny.

W podsumowaniu - PINIO - Canon 17-85IS jest niezły ale ciemny, Tamron 17-50/2,8 jest jasny ale wolniejszy (nieco) od Canona no i ma mniejszy zasięg. Dla niektórych to wada.
    Canony 70-200/4L (propozycja Pawła) i 70-300 - oba są dobre, różnią się wykonaniem i nieco szybkością AF (IMHO) na korzyść pierwszego oraz zakresem i stabilizacją na korzyść drugiego.
    Ja bym wziął same amatorskie Canony - 17-85 i 70-300. Najtaniej i wcale nie najgorzej.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 20-12-2007 o 20:10

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

nie wiem czy juz kupiles 40D, ale jak nie to proponuje zakup w kicie razem z 17-85. Zawsze to jakas oszczednosc przynajmniej jesli chodzi o nowy. 17-85 posiadam i polecam kazdemu kto nie wie za bardzo co kupic lub ma ograniczone fundusze. Jesli pofocisz to stwierdzisz czy czegos Ci brakuje, moze nie jest jasny, ale jak umiejetnie wykorzysta sie lampe to rekompensuje braki swiatla. Wydatek nie jest ogromy. Z drugiej strony zalecane jest lepiej kupic gorsze body i lepsze szkla

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Z drugiej strony zalecane jest lepiej kupic gorsze body i lepsze szkla
    Tak, byle nie dużo gorsze

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Tak, byle nie dużo gorsze
    Tu się pozwolę nie zgodzić. Kilka dni temu przypłynął do mnie zza wielkiej wody c 85 f1,8. Po zapięciu do 400D kopara mi opadła. Oczywiście można dyskutować o ergonomii, funkcjonalności i subiektywnych wrażeniach. Jeśli jednak chodzi o jakość otrzymywanych obrazów to ja już wiem - na body można oszczędzać, na szkłach zdecydowanie nie warto, zwłaszcza jak się bierze drogie body.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nie da sie kupic duzo gorszego, bo niby jak? Szczegolami sie te puszki roznia, zdjecia z nich wychodza bardzo zbliżone. Gdybym mial 5k to wolal bym jednak 400d(1600) + T17-50 2.8 (1300, kozak szklo wbrew temu co mowia teoretycy) + 70-200 f4(1800). Jeszcze na dodatkowe 1gb cf zostanie i grip delty(bo nowe sa calkiem niezle odziwo, kupilem ostatnio szefowi i jestem w szoku, wykonanie nienaganne). Bo co ci z lepszego af w 40d skoro masz meczyc go ciemna plastikowa wydmuszka?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 20-12-2007 o 21:19

P I N I O
    Guest

Domyślnie

wojkij zabiłeś mi ćwieka, stary gdzie mogę znaleźć takie ceny, mówię poważnie 40d jeszcze nie mam, więc może i bym się dał przekonać do 40d z takim zestawem jeśli sądzicie że to szkła dobre i BEZAWARYJNE. Proszę o odpowiedź

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów