To zupełnie zły pomysł. Bo nie chodzi o ogólność lub szczególność pytań a o ich naiwność i o alergię na wyszukiwarkę. A w hyderparku też nie można robić śmietnika.
Wersja do druku
To zupełnie zły pomysł. Bo nie chodzi o ogólność lub szczególność pytań a o ich naiwność i o alergię na wyszukiwarkę. A w hyderparku też nie można robić śmietnika.
Rozumiem, że chodzi o drugą część pomysłu :smile: W takim razie co robić z takimi pytaniami? Może po prostu kasować?Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A tak wogóle to wydaje mi się, że sekcja "Dla początkujących" powstała jako śmietnik a później, żeby być w zgodzie z tytułem - zaczęto tam wrzucać wątki od ludzi zaczynających w fotografii :rolleyes:
W takim razie mam inną propozycję - zostawmy "Dla początkujących", ale niech tam trafiają wątki osób, które nie potrafią się zachować - nie używają wyszukiwarki, zadają niekonkretne pytania itp. - taka edukacyjna "zsyłka" :smile: A normalne pytania - nawet o podstawowe rzeczy zostawmy w dotychczasowych działach :roll: Co Wy na to?
Ale tak to mniej-więcej działa. Pytania o łatwe rzeczy, które były poruszane, nie są przeze mnie tam przenoszone.
To może warto byłoby napisać to w podpisie do forum, żeby wszystko było jednoznacznie powiedziane, bo obecne:Cytat:
"Jesteś początkującym Canonierem, masz pytania dot. np. obsługi aparatu, oprogramowania, podstaw fotografii, "co kupic", "Co jest lepsze" itp - to forum jest właśnie dla Ciebie"
jest (IMHO:-)) trochę mylące.
Widze że najwiecej wątpliwosci maja osoby ktore z teog dziąlu nie korzystaja :) - jak widac inni użytkownicy forum swietnie sobie daja rode z takim opisem tego pod forum jak jest teraz.
Cytat:
Zamieszczone przez hazan
- Nie korzystają - to znaczy nie zakładają wątków? - może właśnie z powodu jego niejednoznaczności? :confused:
- Korzystają - kwestia jaki % wątków jest tam zakładanych a ile przenoszonych :rolleyes: A że jest trochę interesujących wątków więc są czytane :) Ale byłyby czytane tak samo, gdyby były gdzie indziej :wink:
Paul. Podaj konkretna propozycje. Co byś zmienił. Co wpisać. Konkretnie. Dobrych rad mamy zawsze dostatek.
Cytat:
- W podpisie działu "Dla początkujących" umieściłbym np. podpis: "Pytania podstawowe, niejednoznaczne oraz ogólnikowe" i umieszczałbym tam pytania zgodnie z opisem - również wynikające z niechęci do wyszukiwarki :-)
- Pytania nawet początkujących, ale wnoszących coś nowego umieszczałbym w odpowednich działach 8)
Polecam się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Z całym szacunkiem ale po takim opise to nikt by nie wiedział o co chodzi :shock: - opis powinien byc krotki, mowic o tematyce i tyle - opis ktory jest teraz wlasnie taki jest - wskazuje ludziom jakie pytania kierowac na to konkretne forum.Cytat:
Zamieszczone przez Paul
A pytania podstawowe nie mogą nic wnosić nowego?