Nie no cena gripow to jest w ogole cos niesamowitego ... 700 zl za kawalek plastiku z paroma przyciskami zakrawa na kpine ale takie sa niestety prawa rynku - placi sie za aparat i drugie tyle za akcesoria do niego zeby producent wyszedl na swoje.
Wersja do druku
Nie no cena gripow to jest w ogole cos niesamowitego ... 700 zl za kawalek plastiku z paroma przyciskami zakrawa na kpine ale takie sa niestety prawa rynku - placi sie za aparat i drugie tyle za akcesoria do niego zeby producent wyszedl na swoje.
zbytnio się zagłębiasz - zdjęcia sa dobre, ot co.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
zasada ta nie może być stosowana do kąta, gdyż nie masz prostego przelicznika zależności kąta widzenia do czasu migawki (trygonometria :| ). Jak już koniecznie chcesz być bardziej papieski od Papieża ;) , to konkretnie rzecz ujmujac czas migawki zależy od pola widzenia obiektywu. Trochę wzorów i widać że można sprowadzić do zależnośći od ogniskowej. Koniec OT plz :smile:Cytat:
Ta stara zasada dotyczy kąta widzenia obiektywu, tylko ktos ja uproscil do ogniskowych (bo te sa wypisane na szkle i nie trzeba tlumaczyc co to jest "kąt widzenia" i od czego zalezy).
myślałem o tym modelu - tylko szczerze mówiąc nie potrafiłem wyobrazić sobie takiej sytuacji, w której brakło by mi tych 5 sekund na zmianę długości zatrzaskiem. Może kiedyś zapłaczę :roll: , póki co wolałem kaskę wydać inaczejCytat:
A propos monopodow - wyzwalanie joystickowe (w monopodzie z mojego podpisu) o wiele wygodniejsze od zatrzaskow :) - zmieniasz wysokosc/nachylenie monopodu nie przerywajac focenia 8)
Mnie po prostu kciuki czasem bola od tych zatrzaskow ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman