Najpierw piszesz "Ja mam sterować aparatem" a potem "Aparat ma procesor", więc zdecyduj się na coś.
Poza tym uwierzysz, że zrobienie zdjęcia z mojego avatara zajęło 10x więcej czasu niż 10 minut ? Na pewno nie był to czas stracony.
Wersja do druku
Pomyśleć, że niektórzy siedzą nawet kilka godzin, żeby zrobić jedno zdjęcie.Cytat:
Przecież nie będe ślęczał nad aparatem 10 minut żeby zrobić foto krajobrazu. Aparat ma procesor.
No juz nie chcialem pisac slowa HDR zeby dodatkowych rzeczy nie wprowadzac.
No makro tez mozesz zrobic krajobraz tylko pytanie po co?
NIe wiem czemu ale odnosze wrazenie ze Twoje zalozenie jest takie : naciskam guzik a aparat ma mi zrobic super foto bo ma procesor. Acha - i jeszcze nie ma trwac to wiecej niz 10 minut.
to nie aparat robi zdjęcie, a Ty właśnie...
jeśli cenisz niewiedzę i wolisz tylko bezmyślnie naciskać to TAK -nie kupuj Canona (czasami trudniej nim zrobić zdjęcie niż wcześniej wspomnianym aparatem) Canon daje Ci możliwości, ale czy z nich skorzystasz to już tylko twoja sprawa, osobiście wolę samemu decydować o większości parametrów
P.S. Długo używałem Canona A60 (seria A5** jest b. podobna i powiem Ci, że zamiast coś skreślać, poćwicz, poczytaj i znów poćwicz, dopiero później idź robić fotki, a może nawet zdjęcia, pzdr.)
Mnie osobiście się wydaje, że prawdziwa, dobra fotografia uczy cierpliwości i pokory. Robienie zdjęć (zwłaszcza krajobrazu) to nie wyścig. I tak sobie myślę, ze canon którego posiadasz przerasta trochę Twoją wiedzę i możliwości. Ja przez trzy lata używałem i jeszcze dość często korzystam z canona A75 i jestem z niego bardzo zadowolony.