-
A może tak koledze zaproponowac Nikona d40 - i kasa mniejsza i na wizjerku łopatologicznie widać zmiane przesłony i jeszcze poradnik dawali gratis. Piszę to najzupełniej poważnie - Canon powinnien chyba szybko wypuścić jakiegoś 5000D - to lep na niedzielnych pstrykaczy, którzy tylko z sobie wiadomych powodów chcą miec lustrzankę. Kazdy taki złapany przez system (Boże jak to brzmi) to potencjalny kupiec nastepnych body i szkieł - nawet tych najtańszych.
-
cin3k, a wiec moze ja odpowiem tez cos ;) Ja sobie zakupiłem taki zestawik C 400 D + Kit + 50/1.8(350zł).Mysle, ze to dobry zestawik na poczatek.Pozniej zakupiłem sobie Sigme 28-200 mm F 3,5-5,6 DL Macro ale to był błąd i po krotkim czasie sprzedalem zeby zamówic sobie Tamrona SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD ASPHERICAL (IF) MACRO (1200 zł).Mysle, ze na tym narazie spoczne ;)
-
A moim zdaniem bez sensu kupować lustrzankę zastanawiać się nad obiektywami jeżeli kolega pstryknął kilka zdjęć i tak naprawdę pewnie jeszcze nie wie czy fotografia tak do końca go interesuje :) Pozdrawiam serdecznie
-
No jak go stać i chce wydać kase na cos lepszego to dlaczego nie , moze "zmusi"go to do rozwijania swoich zainteresowań bo szkoda bedzie mu "zmarnować" tych 2.5 tys:-)
-
Zerknij na mój podpis i problem z głowy :rolleyes: