A umiesz go używać i zdążysz wyciągnąć wystarczająco szybko?
Wersja do druku
tak prawdę mówiąc jeśli nie widziałbym innego wyjścia niż oddanie aparatu...to jebn*ł bym nim o ziemię...i tak miałbym go nie mieć i tak...
Jakbyś grzecznie oddał sprawny aparat to byś miał spokój. Jakbyś nim **** o ziemię to napastnicy troszkę pewnie by się wkurzyli i tobą by **** o ziemię.
Implanty zębów - kilka-kilkanaście tys zł (zależy od jakości itp)
Pokrojenie twarzy nożem = operacja plastyczna - kilkanaście tys zł
Transplantacja skopanej nerki czy wątroby - kilkaset tysięcy
Warto?
Baton czyli inaczej pałka teleskopowa. Pisałem już o tym, że posiadanie jest okej ale użycie jest w Polsce karalne.
Jeśli ma się licencje ochroniarską II stopnia i specjalną zgodę można nosić, ale wytłumaczenie w stylu miałem przy sobie to użyłem nie przejdzie niestety.
I przypominam, że poza ogólnym w***ieniem na dresiarzy i innej maści cwaniaczków nierozsądne użycie batona może pozbawić napastnika ŻYCIA a Wam zabrać radość z wolności, która jest więcej warta niż puszka i słoiki za 5k PLN.
Jak już ktoś musi użyć baton to jedna zasada. NIE BIJEMY W GŁOWĘ. Najlepsze miejsca łokieć i ramię (szczególnie biceps :) oraz udo i kolano. Jakby ktoś potrzebował się pouczyć to zapraszam na PRIV- mam namiar na dobrego fachowca.
ryszardzie ("Baton czyli inaczej pałka teleskopowa. Pisałem już o tym, że posiadanie jest okej ale użycie jest w Polsce karalne.") - jesteś pewien ?
Rozmawiałem z konsultantem z militaria.pl - nie potwierdza tego - cytuję: "używanie w samoobronie jest jak najbardziej legalne - oczywiście jeżeli pałka nie posiada wzmacnianego trzonu (co jest zabronione)"
Poleca np TAKĄ