obserwator, jakich szkiełek użyłeś w tych galeriach poza 35/1.4 ?
Wersja do druku
obserwator, jakich szkiełek użyłeś w tych galeriach poza 35/1.4 ?
http://www.kubacichocki.pl/rybka.jpg
na pełnej dziurze
fajna szklarnia....
przymierzam się do 35/1.4 choć mam już 24-70, daje dużo większe możliwości w zastanym świetle, chociaż niejednokrotnie bardzo skąpym. Większość szerokich pochodzi ze stałki, czy tylko te najostrzejsze? :)
w czym robiłeś galerię? Do tej pory przygotowywałem w Lightroom'ie, ale ostatnio zaczyna się sypać mocno przy dużych ilościach plików, szukam zastępstwa.
wiem, wiem ale właśnie ostrości i szerokości mi brakowało podczas ostatniej sesji we Włoszech, gdzie jedynym światłem z jakiego chciałem korzystać było światło świec i kilka klimatycznych żarówek. Dlatego podejrzewam, że rozwiązaniem bedzie 35/1.4 lub jakaś 50 - 1.4 jakoś mnie nie nie kusi tak bardzo, a 1.2 - cóż nie jestem pewny czy pora teraz na takie szkło
z innej beczki wyszła już 14 L II, czy ktoś słyszał o następcy 35 1.4 w wersji II?
Moze jeden z najleposzych ale jest tez "swietnym", jednym z lepszych pod wzgledem aberracji chromatycznej, ktora nie raz moze doprowadzic do zawalu. "L" nie zawsze gwarantuje idealne foty.
Ten, kto ma owe szklo, powinien wiedziec, o czym mowie. Refleksy, odbicia swiatla, duzy otwor wzgledny i zdziwko pewne.
Ale i tak moge ten obiektyw polecic, jako bardzo przydatny w trudnych warunkach.