ojoj...a ja tyle razy koło Ciebie przechodziłem będąc w Poznaniu....:(
Wersja do druku
17-50 2.8 ma dobry zakres, zdecydowanie bardziej praktyczny niż 28-75, którego właśnie sprzedałem. Kupiłem już w sumie trzy sztuki 1 x 28-75 i 2x 17-50 u "Cichego" zawsze jest oki. A bzyczenie to tak jak koledzy piszą, jak ma problem AF to go słychać !!! ale jak jest jasno i kontrastowo to szyko i sprawie łapie AF.
A ja kupiłem idąc na żywioł, bez testów, wybierania, pierdołków itp.
I gacie zaczęły mi się palić jak zaczęłem czytać narzekania na te szkiełko, a ono już było w drodze... Troszke spanikowałem, na początku narzekałem a to na nieistniejący ff, czasami na bf, a się skończyło na tym że szkło celuje idealnie.
Ale niestety- jakość na pełnym cropie leży... A może poprostu jestem za bardzo wymagający od tego plastikowego korpusika z 8mpx?
Whatever...
Ale jestem bardzo, bardzo zadowolony z niego 8-)
No i dwa pytania na dobranoc:
-jaki filtr UV dobrać do tego szkła? Póki co, lecę na jakiejś HOYI za 39zł. Ale czuję, że może dusić jeszcze szkiełko troszke... Ktoś ma jakieś pomysły/sugestie o rozsądnym stosunku cena-jakość?
Pozdrawiam
A.
PS. Na życzenie mogę wrzucić też jakieś sample:wink:
Hoya HMC Super ma stosunkowo dobry przelicznik jakosci do ceny. Uzywam wlasnie z Tamim i nie zauwazylem zeby negatywnie wplywala na jakosc zdjec :)
no to widzę, że będę miał bardzo blisko do Ciebie jak juz uciułam na szkło...
ja z Batorego ale często bywam przy wieży RTV :]
pozdroweczki
Zapraszam, zawsze można niezobowiązująco sobie przetestować obiektyw.