Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Do użytkowników Tamrona 17-50 2.8

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Do użytkowników Tamrona 17-50 2.8

Witam!

Mam do Was pytanie. Stoję bowiem przed wyborem obiektywu, pod lupę wziąłem Canona 20-35 3.5-4.5 USM i Tamrona 17-50 2.8. Jedyne co mnie zniechęca do Tamrona, prócz aberracji chrom. przy 17mm i otwartej dziurze, to głośność AFa. Czy jest z tym aż tak źle? Mocno Was wkurza to "denerwujące wysokotonowe bzyczenie" (jak określił to testujący na optyczne.pl)?

Pozdrawiam!

Uzależniony

Domyślnie

jest bzyczenie ale tylko wtedy jak ma problem z ustawieniem ostrości, jeśli jest światło ok nie ma problemu, ostrzy szybciej jak 28-75(z moim 30D).
    Mnie tylko raz tym wkurzył w bardzo ciemnym kosciele, poza tym moim zdaniem problem nie istnieje.
    Heniek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W kościele jak jest cisza,to bzyczenie T17-50 MOŻE denerwować. Mnie denerwuje kłapanie migawki
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

To może nie będzie tak źle :-). Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Czy AF ma funkcję FTM tzw doostrzanie? Trzeba przełączyć AF na manual zeby pokręcić samemu pierścieniem ostrości?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ma FTM.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Trudno, zdaje się, że i tak wezmę Tamrona. Dzięki za odpowiedzi!

Domyślnie

http://www.bobatkins.com/photography...7-50/17-50.mp3

...miły kojący dla ucha dźwięk, prawie jak muza Mandaryny

Chyba raz tylko zdażyło mi się żeby przejechał po całym zakresie, gdy niechcąco celowałem w biały sufit:] A tak to jest tylko "dzdz" i juz...

Domyślnie

Mnie w nim denerwuje wodogłowie u osób których czaszkę umieszczę blisko któregoś rogu. AF - głośny, ale szybki i w miarę precyzyjny.

Generalnie, jeśli wymagania przyszłego kupcy będą adekwatne do zapłaconej ceny - będzie on bardzo zadowolony. Jeśli ktoś wyda na niego ~1450 zł - a wymagania będą jak za obiektyw za 3 tysie - to się srodze rozczaruje. Wiem że są tacy zawodnicy... Jeśli do nich należysz, nie kupuj... niczego ...

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

T 17-50 to dobre szkło pod warunkiem, że trafisz na dobry egzemplarz. Zwróć uwagę na AF na szerokim końcu, mój tami miał kolosalny FF, po wymianie jest lepiej. Gdybym wiedział ile krwi mi zepsuje to bym go nie kupił. No ale za cenę poloneza nie można mieć mercedesa.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Początki nałogu

Domyślnie

ja nic nie testuje- zdałem się na Cichego, dlatego wolałem trochę doplacić... ale nie wiem czy było warto i nie chcę wiedzieć

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów