gawryl zdjęcia fajne, ale przydałoby się odsyfić matryce:D
A tak przy okazji: próbował ktoś odwróconego Tamiego 17-50 (czy jest wogole taka fizyczna możliwość, są dostępne takie pierścienie)?
Wersja do druku
gawryl zdjęcia fajne, ale przydałoby się odsyfić matryce:D
A tak przy okazji: próbował ktoś odwróconego Tamiego 17-50 (czy jest wogole taka fizyczna możliwość, są dostępne takie pierścienie)?
Alzail tak z ciekawosci - tylko odwroconym kitem na adapterze to robiles czy jakies pierscienie czy inne cuda jeszcze? I jakiej wielkosci byla ta mucha w rzeczywistosci? Bo takie odwzorowanie mnie zadowala przynajmniej na probe macro :)
Tylko odwrócony KIT na adapterze, bo trzymać go w ręce jest super nie wygodnie :) hmm ile ta mucha mogła mieć, na pewno to nie była mucha z tych wielkich co brzęczą i wkurzają ludzi :P Myślę że miała maks 5mm długości i z 2 szerokości :) Odwzorowanie jest pewnie sporo większe od obiektywów macro, ale tutaj raczej chodzi o jakość i wygodę, a z odwróconym kitem tego być nie może :) no może jakość nie jest aż taka zła ale wygoda żadna.
ja jak narazie próbuję bez adaptera i to jest katorga (przynajmniej dla mnie), cały czas sie zastanawiam nad kupnem adaptera
najgorsze, jak dla mnie, jest złapanie ostrości - mały ruch i po zabawie :(