Zadowolony. Tym bardzie ze czytalem mnostwo uzalen na ostrosc zenitarow 16mm i ich loteryjnosc.
Wersja do druku
Zadowolony. Tym bardzie ze czytalem mnostwo uzalen na ostrosc zenitarow 16mm i ich loteryjnosc.
Poniewaz dostalem Sigme 15 2.8 Fisheye, jesli ktos chcialby nabyc ode mnie tego Zenitra to dawac znac, jesli nie pewnie powedruje do sklepu. Jak zwykle Jarek sie z zakupem pospieszyl
Dostalem dzisiaj ten obiektyw SIgma 15 2.8, ktory wylicytowalem na Allegro ponizej 1000 zl. Jak przystalo na sigme dostalem pudlo, kaburke i wszystko co tam potrzeba. AF bardzo sie przydaje zwlaszcza przy foceniu blizej niz 2 metry a gdy obiekt jest w ruchu. Co do ostrosci to chyba dostalem dobry egzemplarz.
http://www.arte.superhost.pl/jblamin.../viki/tata.jpg
fotka robiona na przyslonie 2.8 z ostrzeniem na czubek nosa/wasy.
Zenitara zwrocilem do sklepu, dostalem pieniadze spowrotem. Jednak za doplata raptem 350 zl mam zdaje mi sie lepsze szklo.
fotka bardzo ładna technicznie ....
błagam człowiekku nie fotografuj sie tak ....
swoją drogą to bardzo dobry deel trafiłes z tą sigmą
popmart, to nie ja tylko ojciec a tu raczej chcialem zobaczyc jak sprawuje sie AF w tej sigmie. Dlatego raczej sprawdzalem jego prace niz artyzm.
Ktos pisal we wczesniejszych postach ze AF i tak niepotrzebne bo od 2 metrow jest ostrzenie na nieskonczonosc. Problem tylko w tym ze okolo minuty ustawialem ostrosc na twarzy dziecka przy tamtym zenitarze i bylo to dodatkowo trudne ze wzgledy na ciemny obraz (przyslona), w przypadku kiedy robilem np gotarzyste na koncercie z odleglosci okolo pol metra nie moglem ustawic ostrosci ze wzgledu na ruch. Wiec zgadzam sie ze robiac rowerki i skateow mozna darowac sobie AF ale w przypadku robienia z bliska dodatkowo obiekt poruszajacy sie jest bardzo trudno. Wyglada na to ze AF sprawdza sie bardzo dobrze no a wylaczyc tez moge zawsze.
dzisiaj robilem na ulicy ale tylko przebiegiem , ostrosc ustawialem na swiatla sygnalizacji ruchu nad ulica te czarne wiszace.
http://www.arte.superhost.pl/jblamin...iki/sigma1.jpg
tak zeby sprawdzic jak to bedzie na FF sie sprawowac.
ujjjj .. ale zagina co bardzo mi się podoba.
mace może sample tego szkła na jakimś 20d/30d bo jestem ciekawy jak tam wyglądają linie proste :)
@jablam: wszyscy robiacy skate/snow ci przyznamy pewnie racje. za taka cene jaka dales, to warto miec af :) za cene dwukrotnie wyzsza - niekoniecznie :)
Powiem CI ze jak mialem 30 D to podpinalem. co do zaginania to zalezy wszystko od tego jak sie schylisz:) Mnie sie srednio podobaly krzywizny na 30D, podobny efekt mialem na Tamronie 17-50 z dopietym konwerterem 0.5x . krzywilo bardzo lekko, gdzies ta magia rybiego zanikala. Moze w weekend zrobie na aparacie kolegi i wrzuce sample z 30D + Sigma A teraz majac 5D na smierc zapomnialem ze przeciez ta sigma pod FF robiona, no i w tym zapomnieniu kupilem Zenitara. Dobrze ze na allegro znalazlem a zenitara udalo sie zwrocic:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no wiec jakby mnie to mialo kosztowac 2000 ile kosztuje w sklepie to w zyciu bym nie kupil i zostal przy zenitarze. Poniewaz udalo mi sie wygrac aukcje dlatego wzialem. Do koncertow jak znalazl jako roznorodnosc. A moze i rowerki kiedys? :) Chyba warto miec w kolekcji
No wiec wczoraj Sigma poszla ze mna na koncer i przeszla test na "normalnej imprezie a nie na linijkach... Pierwsze foto jest tutaj
http://www.digart.pl/zoom/839012/Dzem_w_Krakowie.html
pozdr