-
Przy skalowaniu w górę Frontier zachowuje się tak samo jak przy zmniejszaniu - ponowny resampling.
Osobiście nie robię większego formatu niż 21x30cm więc powiększam w Photoshopie nie wiele jesli mam całą klatkę z 300D. A jak traif się plik o duzo mniejszych wymiarach w pikselach to używam onOne Genuine Fractals PrintPro który bardzo sprytnie dorabia brakujące piksele. Podaję link do strony gdzie możesz zobaczyć efekty z tego plug-inu do Photoshopa: http://www.diodak.wha.la/foto/interpolowanie/
-
A czy to taki duży problem trzymać sobie obrobionego tiff'a i do labów robić przesamplowaną kopię do odpowiedniego formatu?
Przecież mimo że zmniejszanie do 10x15 i 300dpi wymaga resamplingu nie musisz tracic oryginału jak nagle zechcesz z tego 20x30. Nie jestes też skazany na resampling wykonywany przez lab. Zawsze mozesz zrobić to z "oryginalu" po obrobieniu i do labu zanieść kopię.
-
Dzięki za pomoc Diodak, jestem bardzo wdzięczny, KuchateK - robie to wszystko na kopiach tak jak mówisz ale nie byłem do końca pewny co i jak przygotowac. Diodak już mi pomógł, problem rozwiązany. :)