Byłeś kiedyś na Warszawskiej Pradze? To chybe podobne klimaty;) Hm.. To na śląsku jest aż tak niezbezpiecznie?
Wersja do druku
Byłeś kiedyś na Warszawskiej Pradze? To chybe podobne klimaty;) Hm.. To na śląsku jest aż tak niezbezpiecznie?
Na Dolnym Sląsku a dokładnie w Wałbrzychu na Sobięcinie gdzie jest miejsce o dźwięcznej nazwie Palestyna...:)
ERA wydała przewodnik po Polsce. Napisała, żeby pod wieczor i później lepiej tam nie zwiedzać. Ja bym to uściślił i napisał w ogóle !!!! Żal wielki bo tam jest "pięknie"...
Też bym się pisał, ale daleko trochę. Ciągle tylko te Alpy i Alpy...
Widzę, że pomysłów nie brakuje.
Proponuję aby każde miejsce plenerowe miałoswojego opiekuna, który wie co i gdzie warto pofocić.
Białowieża ma świetnego(ych) organizatorów jak Tomek Goliński, Czacha i Metus. Ja ze swojej strony mogę zaproponować Trójmiasto i okolice.
Warto pomyśleć wstępnie nad terminami plenerów, może na razie zaplanować który plener w którym miesiącu a potem doprecyzujemy daty.
Ja bym się pisał tylko na Bydgoszcz i okolice(czyli wypisany Toruń też).Szkoda,że w bdg w sumie nie ma nic ciekawego do focenia:|
mam nadzieje, ze Poznan tez sie zdecyduje :) perqsista wierze w Ciebie ;)
A kto sie zajmie okolica Warszawy? Tak do 100 km?
Bo ja to znam Jelenią Górę, Wrocław, Poznań, Łódź i tyle... (tam mieszkałem) No i troszeczkę Warszawę. Ale tu głównie pracuję.
no to ja postaram się przygotować plener w Gołuchowie jeśli było by więcej czasu niż weekend to w okolicach ostrowa jest siedlisko ptaków ale o tym chyba więcej wie dominiqe:)
Myślę że też mógłbym sie na coś przydać jeśli chodzi o Białowieżę, bywam raz w miesiącu w okolicach jak widać po opisie :) Przy dobrych wiatrach to nawet mógłbym załatwić kilka miejscówek na nocleg jak młodszy brat sie zgodzi :-D , a do Białowieży z tamtąd to jakieś 17km.
No cóż, może mam uraz ale budowy to ja w pracy fotografuje. Inna sprawa że te drogowe są dość mało ciekawe, bałagan i tyle. Jeśli już, to wiadukt teraz jeden stawiają i wygląda to dość ciekawie. Niemniej plenerek we Wrocławiu to dobry pomysł, bo oprócz tych kilku mostów w remoncie jest co focić.
A tak bliżej natury to proponuję Szklarską Porębę: z jednego miejsca dostępne są Karkonosze i Izery, a to zupełnie różne góry więc tematów na 2 - 3 dni nie zabraknie.