Ale super!! Amerykę panieś odkrył :lol:
Wersja do druku
chyba trzeba bedzie banowac za wstawianie linkow do bonkowego 3d :twisted:
Cóż ostatnio byłem zbyt zajęty pracą by hulać po forum :D Ale zastanawiam sie właśnie nad nowym body i czy będzie następca 5D w najbliższym czasie czy ktos cos wie?
jak canon obnizy cene FF lub wypusci taniszy FF to jeszcze wiecej nikonowcow ucieknie do canona :)
Ale jak się Canon też nie przyłoży do APS-C to wiele osób może wybrać Nikona.
Dwa przykłady:
1) "nieszczęsny" D40 - communion camera dla full lamerów - wybiorą najtańsze lustro. Lustro bo trendy/jazzy, a najtańsze wiadomo czemu :mrgreen:
2) D80 + 18-70 za 4kPLN. U Canona podobny zestaw 30D + 17-85 IS kosztuje 6kPLN. Co byś wybrał? Bo ja chyba ten za 4k....
Bana to może nie ale informację bardzo chętnie, szukałem na forum i po świecie czegoś nowego i jak na razie żadnych konkretów nie znalazłem. Więc uprzejmie pytam ;p
Nieumiejetnosc wyszukiwania informacji nie jest zadna wymowka KLIK (drugi link)
Z calym szacunkiem, ale idiotyczne zestawienie. C i N nie maja takich samych aparatow, obie firmy swoje produkty pozycjonuja inaczej. Dyskusja ktore apraty najbardziej sobie odpowiadaja w obu firmach, to czysta abstrakcja. Bo czemu to D80 ma odpowiadac 30D?? Dla kogos mniejsza ilosc klatek/s moze byc nieakceptowalana. Dla kogos plastik zamiast metalu tez moze byc dyswalifukujacy. Ktos moze powiedziec ze porownanie do 400D jest bardziej na miejscu. I do konca swiata mozna na ten temat dyskutowa ;-)
Marcin