Czyli nie opłaca się kupować G5? Cena jest sporo wyższa :oops:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
Czyli nie opłaca się kupować G5? Cena jest sporo wyższa :oops:Cytat:
Zależy za ile :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Gugi
Poszukaj zdjec z S1 np na dpreview w samplach, na steves-digicams, na pbase.Cytat:
Zamieszczone przez KBR
Poszukaj rowniez z Olka...
Porownaj aberracje.
I wtedy sie dowiesz ze to nie S1 koszmarnie aberruje 8)
Hmmm... a gdzie w G5 wlacza sie IS ? ;)Cytat:
Słusznie - o tym zapomniałem. Ale można to podciągnąć pod "długi zoom", bo w sumie to bez IS taki zakres nie ma racji bytu :). Jednak "całościowe wrażenie" jest j.w.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Vitez,
Z twoich postów wnioskuje, zę uważasz S1 za dobry sprzęt lepszy od wymieniny konkurentów?
A co myślisz o jego szybkości w porównaniu do S5500
Sadze ze zaden kompakt nie jest szybki, wiec raczej ich nie porownuje ze soba :D .Cytat:
Zamieszczone przez KBR
Jest jaki jest i mozna sie do niego przyzwyczaic.
Poza tym nie trzymalem tego Fuji w reku a S1 tak... wiec tez i z tego powodu nie bede porownywal.
co do szybkosci - tak jak przedmówca powiedział - każdy kompakt jest wolny i jest to po prostu cecha wspólna kompaktów. nie sądzę żeby te modele Fuji, czy Minolty były zauważalnie szybsze/wolniejsze od S1.Cytat:
Zamieszczone przez KBR
nie oczekuj, że S1 będzie zachowywał się tak jak lustrzanka - opóźnienia AF są spore, szczególnie w słabszych warunkach oświetleniowych. Pytanie zasadnicze - czy da się z tym żyć? moim zdaniem jak najbardziej. używam tego aparatu od kilku dobrych miesięcy i może kilka razy zdarzyło mi się narzekać na jego "powolność" ale nie robiłem z tego większego problemu.
podstawa, to zdawać sobie sprawę, że jest to aparat typowo amatorski i do takich tez zastosowań należy go używać - na pewno będzie się wtedy zniego zadowolonym.
a jeśli chcesz zobaczyć jakie zdjęcia może zrobić niedoświadczony amator takim sprzętem zapraszam na mojego sajta: www.moloch.webartis.pl :D
Warto rzucic okiem na taka oto recenzje S1:
http://www.benchmark.pl/artykuly/apa.../strona-1.html
To tylko jeszcze uprzedze - jak mialem G3 tez przez dluuugii czas na takie pytanie odpowiadalem ze mozna. Ale tez narzekalem czasem na jego powolnosc. Wytrzymalem ok 1,5 roku... bo w miare uplywu kolejnych miesiecy, kolejnych fotek i kolejnych zmarnowanych okazji, zdjec, widokow, sytuacji - straconych wlasnie z powodu powolnosci - coraz bardziej i bardziej narzekalem, az czasem nie moglem patrzec na aparat :?Cytat:
Zamieszczone przez moloch
To tylko takie uprzedzenie - z punktu widzenia ponad poltorarocznego uzywania kompaktu - moze i was to czeka ;) (w zaleznosci od tego jakie zdjecia robicie).
czeka, zdjec dzieci prawie nie da sie zrobic, chociaz z czasem nabralem wprawy :mrgreen: