Jeśli narzekasz na ostrość fotek z A95 to ja wogóle Cię nie rozumiem.
Ten aparacik robi najostrzejsze fotki ze wszystkich 5 MPIX kompaktów.
Wersja do druku
Jeśli narzekasz na ostrość fotek z A95 to ja wogóle Cię nie rozumiem.
Ten aparacik robi najostrzejsze fotki ze wszystkich 5 MPIX kompaktów.
Ale nie w porownaniu do "starego EOS 300" :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez columbia
Witam, ja osobiście posiadam A80. Jeśli chodzi o przesiadkę z analoga to odczucia mam bardzo pozytywne. Tyle że ja przesiadałem się nie z lustrzanki a z analogowej małpy (Kyocera Yashica zoomate 115), jeśli chodzi o filmy praktycznie zawsze fotografowałem na FUJI Superia 200. W porównaniu do mojego analoga zdjęcia z A80 są bardziej ostre, mają dobre nasycenie kolorów i generalnie zdecydowanie są krokiem w dobyrm kierunku. Napewno z lustrzanką cyfrową nie mogą się równać, ale i cen tych aparatów porównywać nie można. Osobiście uważam że minimalnym przystankiem pośrednim na drodze do dSLR byłby Canon G6. Polecam opisy na wielu serwisach. Jakość zdjęć jest zdecydowanie lepsza niż z A80/95. A cena zdecydowanie niższa niż dSLR z kilkoma obiektywami zapewniającymi podobną funkcjonalność. Ja wiem że to nie to samo, kompakt to nie lustrzanka, zwłaszcza na polu szybkości AF czy zabaw z GO to widać, ale w wielu zastosowaniach takie G6 może się spisywać równie dobrze jak 300D z przeciętnymi szkłami. A cena obu tych roziązań różni się znacznie.