W sumie już 'po ptokach'. Znajomy zakupił w Vobisie HP'ka LJ 1018 zanim zdążyłem mu to przegadać. No nic - co ma wyjść to wyjdzie w praniu...
Wersja do druku
W sumie już 'po ptokach'. Znajomy zakupił w Vobisie HP'ka LJ 1018 zanim zdążyłem mu to przegadać. No nic - co ma wyjść to wyjdzie w praniu...
Temat stary, ale może szło by go odświeżyć, bo mam kilka pytań:
- Jaką laserówkę polecacie z tej najniższej półki.
- Jak to wychodzi z kosztami eksploatacji. Coś takiego jak zamienniki istnieje do drukarek laserowych? Albo ile kosztują oryginalne tonery. Oglądałem trochę na allegro jak to wygląda mniej więcej, ale nie ogarniam tego.
Co do wymagań to są niewielkie. Drukować mam zamiar tylko tekst, bo ze zdjęciami się nie bawię w domu. Do tego, żeby była tania w użytkowaniu i działała jak najdłużej, bo Pixma drugi raz wyzionęła ducha i już jej nie chce. Można liczyć na waszą pomoc?
Mam w domu 3 drukarki. HP 6P, 1200 i 2100. Sa nie do zajechania. 6P wydrukowała juz prawie 300000 stron. Toner w butelce kupujesz na allegro za 17zł. Wsypanie to 20 minut roboty. Nowe HP juz nie są tak trwałe. Niestety.
a co powiecie o samsungu ML-1640? glownie chodzi mi o koszty eksploatacji
A ja mam pytanie, widze ze troche wiesz o drukrkach laserowych :-D Czy musi byc odpowiedni toner i developer ? tzn firmy ? bo jesli w domu mam 600dpi, i mam dostep do tonera i developera 600dpi to czy mozna we wlasnym zakresie zregenerowac ?? Jesli firma nie gra roli i rzeczywiscie taki toner + developer bedzie pasowac to jakie sa proporcje tonera i developera ?? Niestety pracuje na drukarkach ktore maja osobno wsyp na toner i osobno na developer i tam nie ma problemu, ale jak to wyglada w domowych ? Miesza sie razem i sypie do kartridza ?
ps. albo ktokolwiek moze to wie bo widze ze troche kotlet z tego tematu ;)
Szczerze polecam Brother HL-2035.