Czyli co? Jednak mialem racje, ze z tym rozwiazaniem 2 kraty po jednaj na monitor nie zadziala? ;)
Wersja do druku
Czyli co? Jednak mialem racje, ze z tym rozwiazaniem 2 kraty po jednaj na monitor nie zadziala? ;)
tyle że mnie nie chodzi o rozciągnięcie (chyba że się mylę) bo w to się bawiłem tylko jak zrobićCytat:
Zamieszczone przez ags
żeby były 2 pulpity w tym jeden pusty np. na film który leci tle a na drugim np. firefox i cała reszta...
wiem że tak się da tylko nie wiem jak...
dokładnie o to mi chodzi.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
zaraz muszę oblookać temat...
Ciekawe, taki zestaw miałem na biurku. ATI 9550 w AGP + Matrox jakiś stary nie pamiętam w PCI. Winda martwi się o to, aby podzielić desktop na 2 częsci. A jak włączyłem 2 monitory w ATi to i na 3 części. Tyle, że jak pisałem, takie rozwiązanie ma niekiedy swoje ograniczenia. Na pracę w PS chyba one nie wpływają.Cytat:
Zamieszczone przez szop
w gf to jest gdzies w nview -> ekran -> dual view albo cos takiego i jak masz mozliwosc ustawiania wlasciwosci poszczegolnych okien prawoklikiem jeszcze na pasku zadan to tam wskazujesz na ktorym pulpicie chcesz zeby byl wyswietlany albo po prostu drag & drop na wybrany deskop
Mylisz się całkowicie. Spróbuj kiedyś ;)Cytat:
Zamieszczone przez szop
Od przynajmnej 2 lat korzystam z takiego systemu dwoch monitorow.Windows XP obsluguje do 16 monitorow jedoczesnie, wiec o to sie niemartw.CO do podlaczenia lepiej dwie karty jelsi niemasz jakis super wymagan.Ja mam na AGP zalozona RIVE TNT2 a na PCI jakies 2 mb badziewie.Ciagnie bez problemu.W tedy w systemie po wykryciu uaktywnia ci sie drugi monitor dla ktorego masz mozliwosc konfiguracji tak jak bys mial normalnie 1.Najproscie sprobuj sobie wsadic jakas badziewna karte ktora pozwoili ci wyciagnac jakas przyzwoita rozdielczosc i zobacz czy ci ten system pasuje.Nieprzepadam z XP ale musze przyznac ze naprawde dobrze rozwiazali ten system.jak cos to zapraszam na priv czy gg to moge wyjasnic wszystko.
Il Fuoco, mówię Ci jak to się mniej więcej nazywa, "Rozciągnij ...." i jest to dokładnie to, co opisujesz.
Czy waszym zdaniem, da sie tak zrobić aby, jeden monitor chodził na rozdzielczości 1280 x 1024 /mój stary Flatron /, a drugi na 1600 x 1200 / nowy LCD / ?
Przepraszam, Il fuoco że się podłączyłem ze swoim pytaniem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.
Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
raczej tylko z rozwiązaniem z 2 kartami .....choć do takich rozdielczości trudno będzie dobrać kartę PCI....