OT: To moze ktos jeszcze? :) hehe.. w pracy jestem we wtorek i w piatek.. taki duzy facet z broda :mrgreen:
Rafiki, o ktorej sie rozstawiacie i do ktorej jestescie w Kodaku?
Wersja do druku
OT: To moze ktos jeszcze? :) hehe.. w pracy jestem we wtorek i w piatek.. taki duzy facet z broda :mrgreen:
Rafiki, o ktorej sie rozstawiacie i do ktorej jestescie w Kodaku?
powinniśmy zacząć o 11:00 a kończymy o 18:00 jeszcze dziś musimy pojechać do Suwałk :)
Pełna trasa Road Show jest na http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4545
Zapraszam wszystkich :)
O kurcze, nawet Kielce są na liście :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Rafiki
Do zobaczenia.
OT=on
Przewidujecie jakiś road show z camerką HDR-UX1? Znasz może cenę?
Znasz może przybliżone terminy następcy FX-1?
OT=off
Tak dokładnie było i pan sprawiał właśnie takie wrażenie. Czyli dobrze sie domyslalem, ze to nie mogl byc czlonek team'u o ktorym piszesz:smile: Jezeli mozna - rada na przyszlosc - takie pomysly nie wypalaja - osoby z wiedza beda sie smiac, osoby bez wiedzy zostana zwyczajnie wprowadzone w blad:rolleyes: Bedzie to na pewno rzutowalo tez na caly pokaz i reszte team'u.Cytat:
Dzieki za informacje i wyjasnienie, pozdrawiam!
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz Rafiki!
Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa..dlaczego w A100 nie zastosowali matrycy z R1...przecież sprawowała się bardzo dobrze?
I jeszcze jedno...dlaczego sony wypuszcza A100 i ...brakuje w ich ofercie jakiejs taniej stałki dla ubogich fotoamatorów?Przeciez A100 to ewidentnie lustro dla poczatkujących mimo że alpha ma 10mp - to canon 30d ma 8 mp i odzwierciedla lepiej szczegóły...ale mniejsza z tym , dziwi mnie natomiast brak taniej stałki typu 50mm f/1.7...
Brak odopowiednich tanich szkieł to dla mnie prawdziwa udręka..canon mi to oferuje i to w bardzo przystepnej cenie + szybszy i sprawniejszy af , więc chyba się przesiądę....=(
Fajnie , że będziecie w Olsztynie. Na pewno wpadnę i popatrzę na Alfę. Raczej powinniśmy się cieszyć, zawsze jakaś konkurencja. Pomacam i ocenię, może nawet kupię dla drugiej swojej połowy, rozwiąże to problem z ciągłą okupacją mojej N . A jak kupię inny system, to obiektywy będę miał zostawione w spokoju!:mrgreen: ( dobrze , że nie zgląda na forum !!!:mrgreen: )
Co do matrycy...
Po pierwsze, gdyby po prostu zastosować w A100 matrycę z DSC R1, przelicznik ogniskowej byłby x1,7 (21.5 x 14.4 mm) a nie x1,5 (23.6 x 15.8 mm).
Po drugie, W naszej firmie uznano, że lepiej w tej lustrzance użyć matrycy w dobrze dopracowanej i znanej technologii CCD, W Sony prace nad CMOSem cały czas trwają i nie wykluczone że następna lustrzanka będzie miała CMOSa.
Po trzecie fotografuję A100 od kwietnia i uważam że jest to dobra matryca i daje znakomitą jakość:)
Co do stałki...
Też ubolewam nad tym że nie mamy w chwili obecnej obiektywu 1,7/50
Ale pamiętajmy że dopiero zaczeliśmy:) jeszcze nie jeden obiektyw się pojawi.
Do zobaczenia na pokazach :)
Cytat:
A w Kielcech w obydwu wymienionych tam punktach będziecie jednocześnie czy w różnych godzinach? Drugi dzień po urlopie będzie pewnie ciężko się wyrwać ale jakoś pewnie się uda ;-)..Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Pozdrawiam
Artur
W Kielcach będziemy jednocześnie w dwóch miejscach.
Ja będę w Solpolu na Sienkiewicza :)
bardzo mi przykro ale w Sony zajmuję się wyłącznie tym na czym się znam czyli aparatami fotograficznymi...Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Ale dowiem się w firmie i odpisze jakie ma plany dział kamer :)