Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

WujekJW
    Guest

Domyślnie SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

Witam wszystkich!
    Za prośbą znajomych, zamieszczam info o pokazie SONY Alpha 16.VIII w Łodzi w Manufakturze. Cytat z infa na ten temat:
    "Podczas pokazów będzie okazja poznać nowy system cyfrowy Sony z nową
    lustrzanką A100 na czele. Fachowcy z ekipy Sony będą odpowiadać na wszelkie
    pytania dotyczące szczegółów technicznych oraz kompatybilności z obiektywami
    i akcesoriami systemu Konica Minolta. Ponadto zaprezentowane zostaną zdjęcia
    wykonane Sony A100 - portrety oraz fotografie architektury i rajdów
    samochodowych. Na miejscu będzie można także wydrukować zdjęcia."

Zapraszam do spotkania tam, zarówno sympatyków KM , jak i nas Canonowiczów - zawsze warto na żywca zobaczyć co tam ciekawego w trawie piszczy.

Pozdrawiam
    JW

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.
    Ostatnio edytowane przez Arek_O ; 12-08-2006 o 14:00

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

no to go załadowałeś... Arek.... niestety nasi polscy 'handlowcy' to z reguły ludzie młodzi... pewni siebie, jezdzący i rozbijający się białymi opisanymi samochodami... ale zupełnie nie znający się czesto na przedmiotach, które próbują sprzedać.... szczególnie w przypadkach kiedy sprzedają sprzęt specjalistyczny... o ile aparat fotograficzny takowym jest...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O
    Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.
    a byl moze taki wysoki i szczuply, ciemne wlosy??? Bo jesli to ten sam, co w Kraku (a chyba ta sama ekipa objezdza Polske), to on lepszy 'fachowiec' jest... na pytanie jak skuteczna jest stabilizacja odpowiedział, że zdjęcia można robić tak ok. 1/2s... (naprowadzanie na zaleznosc od ogniskowej nie pomoglo, wrecz przeciwnie - Pan sie zamotal)

EDIT: Musze jednak przy tym rowniez przyznac, ze drug z Panow mial duzo do powiedzenia i przede wszystkim - na temat.

EDIT2: @zanussi - Ci panowie nie sprzedaja tego sprzetu, jedynie go prezentuja...
    Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 12-08-2006 o 15:26
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
    Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
    Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
    Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
    Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.
    To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)
    Ale ja nie jestem profi a profi z Sony nie chcialem zawstydzac 100-400 z pytaniem "a takie szkielko kiedy bedzie? "

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ale ja nie jestem profi a profi z Sony nie chcialem zawstydzac 100-400 z pytaniem "a takie szkielko kiedy bedzie? "
    Ale jak miałeś koszulkę i aparat większy od kompakta a do tego "z dużym białym" to nie ma bata - jesteś profi ;-) czy chcesz czy nie

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na sony road show pokazy prowadzi (wg. info z KKM Pan Krzysztof Niesporek - jest tam o tym zresztą cały wątek). Ja byłem na pokazie w Krakowie i wyglądało to normalnie . Pan twierdził że Sony to najbardziej perspektywiczny system, że alfa 100 zaspokoi w zupełności wymagania nawet półprofesjonalisty, że w ogóle to jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle. Także jak ktoś nie interesuje się tym tematem zbyt dogłębnie to nie ma wyjścia kupi alfę. Prezentował galerię zdjęć z rajdów zrobioną jak twierdził A100 ze szkłem 18-70.

Jakiś czas temu byłem też na pokazie D2Xs i facet miał laptopa (do pokazu zdjęć), ........takiego na którym wszystkie wykonane tym aparatem zdjęcia miały głeboki odcień magenty . Pominę już tutaj fakt, że o niektórych funkcjach tego aparatu wiedziałem więcej od niego. Pomylił np. dopuszczalną liczbę zdjęć w serii z dopuszczalną liczbą zdjęć mieszczących się na karcie (może ze zdenerwowania ). Natomiast najlepsze było to, że do sklepu (tam był pokaz) przyszedł gość, jak się okazało zawodowy fotograf (nikoniarz), zielony w zakresie cyfry, który nosi się z zamiarem kupna tego aparatu... Widziałem jego minę po oglądnięciu zdjęć na tym laptopie: facet albo długo nie kupi cyfrówki albo nie będzie to Nikon.

Ciekawe jak będą wyglądały pokazy (jeśłi w ogóle takowe będą ) nowych Canonów?

Aaa.. jeszcze jedno. "Duuuuże białe" to jest profi;-) , co byście nie robili to tak jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Rafiki
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Na sony road show pokazy prowadzi (wg. info z KKM Pan Krzysztof Niesporek - jest tam o tym zresztą cały wątek). Ja byłem na pokazie w Krakowie i wyglądało to normalnie . Pan twierdził że Sony to najbardziej perspektywiczny system, że alfa 100 zaspokoi w zupełności wymagania nawet półprofesjonalisty, że w ogóle to jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle. Także jak ktoś nie interesuje się tym tematem zbyt dogłębnie to nie ma wyjścia kupi alfę. Prezentował galerię zdjęć z rajdów zrobioną jak twierdził A100 ze szkłem 18-70.
    Witam serdecznie
    Po1 p. Niesporek nie prowadzi pokazów Road Show a tylko warsztaty fotografii studyjnej z wykożystaniem A100

po2. Pokazy w trakcie trwania Road Show prowadzi 3 ludzi z bardzo dużym doświadczeniem w tej branzy.
    Nie wierzę by ktokolwiek z tego zespołu powiedział " jeśli chodzi o matryce to są firmą przodującą pozostawiając inne w tyle."
    Często podkreślamy że Sony produkuje matryce,ale nigdy nie mówimy źle o konkurencji.
    Zdjęcia rajdowe oraz z samochodami Porshe wykonałem ob. 75-300 i podkreślałem to na każdym kroku. Nie twierdziłem że zostały zrobione 18-70
    Prezentacja trwała cały dzień i jeżeli posłuchało się 3 min wypowiedzi to potem pisze się takie kwiatki.
    Tak się składa że nasza trójka zajmująca się w Sony pokazami to ludzie fotografujący min. 20 lat, tak więc nie jest tak że w nasze usta można wepchnąć co tylko się da.
    Pokazywałem też przykłady zdjęć wykonanych ze stabilizacją, podkreślałem że czas naświetlania można z reguły wydłuzyć
    o 3 działki ale pokazywałem też zdjęcie w którym poszalałem nieco naświetlając je przez 1/2s wyszło nieźle ale nie ukrywałem że bylem oparty o ścianę...
    Tak czy inaczej serdecznie pozdrawiam i zapraszam na pozostałe pokazy
    Z większością odwiedzających łatwo łapiemy kontakt właśnie z tego powodu że łączy nas jedna fotograficzna pasja. ..
    A przychodzą też ludzie w koszulkach Canon, Nikon
    Pozdrawiam wszystkich ekspertów Canona
    Rafał
    Sony Photo Team

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów