O pieknie wlasnie znalazlem info o Pentaconie ... srednica filtra 49 mm wiec moje zabawki sie przydadza. Teraz przydalby sie ktos kto zasponsoruje holder P bo bez tego lipa.
Wersja do druku
O pieknie wlasnie znalazlem info o Pentaconie ... srednica filtra 49 mm wiec moje zabawki sie przydadza. Teraz przydalby sie ktos kto zasponsoruje holder P bo bez tego lipa.
Slawi_3000, jak twierdzi Birez, na 95 % wie gdzie zapodzial pierscionek, jesli wiec go znajdzie to szkoda sie dublowac. McKane dobrze prawi, 50mm 1,8 to ladna szeroka portretowka, filtr zmiekczajacy tez fajna rzecz, moze wiec w cos takiego zainwestujesz w zamian za pierscien ? http://allegro.pl/item119376855_uchw...u_cokin_p.html
McKane, taki bedzie odpowiedni ?
Idealny :)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
zostawcie tego Cokina, ja mam nakrecany zmiekczajacy na fi55. redukcje z 52 na 55 tez znajde.
OK, tak, czy owak macie Panowie u mnie konto otwarte, czekam na koherentny sygnał :grin:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Birez ma juz pierscien m42 , Akustyk, mozesz nakrecany dorzucic do puli, cokin bylby pod pentacona, nakrecany pod canona.
thorin - a nie myslisz, ze tego juz jest calkiem duzo? jak na poczatek to z powodzeniem powinno wystarczyc. z nadmiarow mozemy ewentualnie drugi zestaw poskladac i tez komus sprezentowac
EDIT: moze zamiast tych filtrow, czy wrecz Praktiki (jeden aparat mysle wystarczy) po prostu poszukac do tego zestawu statywu. nawet jakiegos "made in DDR", czy "sdielano w SSSR". jak nie znajdzie sie wsrod nas ktos, kto taki statyw ma do oddania, to zebrac kilka zlotych od chetnych i po prostu kupic.
mysle ze jest ok, nawet bardzo ok ale poczekajmy jeszcze dzien dwa, moze ktos cos wrzuci czego jeszcze nie mamy, kabura niby jest ale moze jakas torba czy inny plecak, moze ktos powiekszalnik chcialby dac, zamykamy pule w niedziele wysylamy rzeczy w poniedzialek, odpowiada wam taki uklad ?
może coś takiego:
http://allegro.pl/item120581582_nowy...zny_cobra.html
albo większy? zdecydujcie Panowie.
A czego przy okazji nie znalazl, to hohoho... (m.in. mieszek ale jak juz mamy pierscienie to moze nie warto sie dublowac)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Jednak porzadki to dobra rzecz...