Mnie zdziwilo takie cus, co zobaczylem w jednym z komisow w Krakowie- Canon 35-105 lekko uzywany z Niemiec za 400 zlotych.
Wersja do druku
Mnie zdziwilo takie cus, co zobaczylem w jednym z komisow w Krakowie- Canon 35-105 lekko uzywany z Niemiec za 400 zlotych.
W sprawie "przemytu" zabawek do chalupy to ja zrobiłem tak - mam kumpla w usa i przysłał mi gripa. Sam sie zaoferował to przecież nie wolno komuś odmawiać przyjemności obdarowywania. A, że akurat miałem troche wolnej kaski to zanabyłem 550 EX. Wyczekałem na paczuszke i otwierałem ją w samotności (bez świadków). Później to już proste - patrz kochanie jaki ten Jerry to porzdny gość!!! Lampę mi też przysłał. U mnie działa i mam spokój. A obiektyw też sobie kupiłem (Vitez mnie "oczarował" tym Tamronem). I sie po prostu nie chwale - zakładam i już.
pozdr.
krecio :shock:
PS. Proponuję rozważyć tego Tamronka. Jest o nim dość długi wątek TU
co mu z tego tamrona jak i tak szerokiego kata miec nie bedzie co zostanie mu jakies 42- sto pare a za te pieniadze ma sigme 18-50 ex 2.8 dc - powoli zaczyna doskwierac mi jej brak! :(Cytat:
PS. Proponuję rozważyć tego Tamronka. Jest o nim dość długi wątek TU
Problem w tym, ze czlowiek chyba sam nie bardzo wie czego potrzebuje...
To zaden wytyk czy zaczepka. Sam to przerabialem.
A pewny jestes, Przemek, ze ta Sigma jest az tak duza alternatywa dla kita?
pozdr.
krecio :shock:
sprecyzuj duza alternatywa dla kita?Cytat:
Problem w tym, ze czlowiek chyba sam nie bardzo wie czego potrzebuje...
To zaden wytyk czy zaczepka. Sam to przerabialem.
A pewny jestes, Przemek, ze ta Sigma jest az tak duza alternatywa dla kita?
pozdr.
krecio
Co do szerokiego kata to ja sie przymierzam do 17-40 4L, ale jednoczesnie negocjuje z Tommym zeby ta Sigme 18-50 2.8 EX do potestowania podeslal... moze byc ciekawe szkielko, ale... nie ide w szkla EF-S, DC itp do cropa 1,6 .
no to by bylo swietnie dowiedziec sie cos wiecej! bo sie strasznie napalilem na to szkielko!!!! :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
...tylko ten zakres ogniskowych jakiś taki dziwny dla kogoś kto lubi mieć pełne pokrycie. No bo rozumiem, że następny obiektyw to byłby 70(80)-200.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Przemek Białek :
sprecyzuj duza alternatywa dla kita?
Człowiek pyta się na co zamienić kitowy obiektyw i jednoczesnie podaje zakres kwotowy jakim moze dysponowac.....(?)
pozdr.
krecio :shock:[/quote]
[/quote]Cytat:
Zamieszczone przez krecio
napewno duza altrenatywa ale dla zamozniejszej osoby albo osoby ktorej sie on poprostu po pewnym czasie zwroci a co do jakosci to napewno o niebo lepszy i przedewszystkim o stalym swietle 2.8!
i cena jak za tamrona 28-75 xr di tak wiec jest chyba oco walczyc?