Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Jaki zamiennik obiektywu do 300D?

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie Jaki zamiennik obiektywu do 300D?

Heja,
    był już taki temat? :wink:

Chciałbym kupić coś niedrogiego (~500zł) jako zamiennik do tego kitowego EFSa. W jaką firmę się pchać? Tamron, Sigma? Jest coś dobrego i niedrogiego? Najlepiej 28-105mm lub coś koło tego (ew. 28-200mm, ale nie dalej).

Muchos gracias
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Re: Jaki zamiennik obiektywu do 300D?

Cytat Zamieszczone przez wizja
    Heja,
    był już taki temat? :wink:

Chciałbym kupić coś niedrogiego (~500zł) jako zamiennik do tego kitowego EFSa. W jaką firmę się pchać? Tamron, Sigma? Jest coś dobrego i niedrogiego? Najlepiej 28-105mm lub coś koło tego (ew. 28-200mm, ale nie dalej).

Muchos gracias
    rozumiem, że za 500zł. chciałbyś obiektyw do 300D o ogniskowej ewektywnej (po przeliczeniu crop'a) 28-200mm?

P.S.
    Denada

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

a coś oprócz 'Denada' napiszesz?

może mnie po prostu oświeć w tym temacie. To, że robie zdjęcia i mam 300d nie znaczy, że siedzę w cenach sprzętu. Nie wiem co za ile etc. Po prostu powiedz za ile dostanę NAJTANIEJ interesujący mnie obiektyw i tyle :wink:
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

niestety musze cie rozczarowac za cene 500zl niedostanisz zadnego obiektywu ktory bylby zamiennikiem kita!
    jedynie podobne parametry optyczne i cenowe ma sigma 18-50 3,5 -5,6 dc!
    ale majac kita moze dokupisz sobie jakies stale szklo np 50 1,8 ew jak masz gotowke to skladaj na sigma 18-50 2.8 ex dc w stanach ok 1700zl!

sam sie na nie napalilem!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    niestety musze cie rozczarowac za cene 500zl niedostanisz zadnego obiektywu ktory bylby zamiennikiem kita!
    Wrecz przeciwnie ;-) EF 50mm/1.8 (o ktorym wspominasz) i zoom w buty

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja
    a coś oprócz 'Denada' napiszesz?

może mnie po prostu oświeć w tym temacie. To, że robie zdjęcia i mam 300d nie znaczy, że siedzę w cenach sprzętu. Nie wiem co za ile etc. Po prostu powiedz za ile dostanę NAJTANIEJ interesujący mnie obiektyw i tyle :wink:
    wiesz, sorry, ale jak się kupuje aparat, jakikolwiek, to chyba warto rozejrzeć się w temacie,
    odwiedzenie strony www.pstryk.pl wystarczy, już ona wiele ci powie

nie zrobisz na nas wrażenia kompletnego ignoranta

w takim wypadku powiem ci, masz KITa (który w tej cenie nie ma sobie równych) dokup 75-300 jakiejkolwiek firmy, jak chcesz wydać najmniej to widać na jakości ci nie zależy i pa

a jak jesteś dodatkowo leniwy, to dokup najtańszy 28-200/300, każdy to gówno więc firma nie gra roli, nie będziesz musiał zmieniać obiektywów i pstrykaj fotki

ale jak zalezy ci na jakości fotek, to niestety musisz po pierwsze sporo poczytać o tym jak się zdjęcia robi, wtedy będziesz wiedział, że niestety najtańsze szkło nie jest dobre do robienia dobrych zdjęc i na pewno będziesz zadawał rozsądniejsze pytania...

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

@ Tytus - dobre

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cos dobergo? I niedrogiego? Do 500 zl? Nie slyszalem, nie widzialem. No chyba, ze jakies stalki ze standardu M42 + przejsciowka - za 500 zl da sie kupic cos w miare dobrej klasy lub 2 szt. stalek w miare przyzwoitych. Ale to juz inna filozofia robienia zdjec.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Doloz ok 700zl i kup Sigme 18-125 . Jest tu watek na jej temat w Testach Sprzetu, do ktorego niedlugo i ja sie dopisze (czesc zdjec testowych juz wykonalem, jeszcze pozostaje sprawdzenie w boju, winietki i aberracje oraz AF).

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

faktycznie z tymi 500 zetami poleciałem ale to w respekcie przed narzeczoną, która to zabiłaby mnie pewnikiem gdybym powiedzial, że zamierzam kupić sobie obiektyw za ~1500zł :wink:

po prostu szukam taniego (NIE NAJTAŃSZEGO) rozwiązania miast KITa. Gdybym szukał czegoś najtańszego to nie kupowałbym 300d.

widziałem po prostu na allegro ten obiektyw od KITa za ~500zł i pomyślałem, że może coś ciut lepszego w podobnej cenie kupię

ps. czy faktycznie żeby robić dobre zdjęcia trzeba znać się na cenach sprzętu? 8)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów