Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-3k
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Już pisałem w pierwszym poście, że do manualnych szkieł z dobrym ISO oraz najlepszą w podanym "budżecie" rozpiętością tonalną nie dostaniesz nic lepszego niż używane Sony A7. Sony ma tzw. otwarty bagnet jako jeden z niewielu producentów i dlatego można przebierać w szkłach różnych niezależnych producentów (ja używam szkieł canona przez MC-11)
Chmmm... tylko polecasz komuś korpus praktycznie bez AF - bo to coś co jest w tej alfie ciężko inaczej nazwać, do tego z przejściówkami z którymi szkła Canona czasem działają ;). Ja rozumiem że dla Ciebie jest OK ale nie byłbym pewien czy można to aż tak ekstrapolować na resztę - trochę pasuje wtedy to co sam napisałeś wyżej -
Cytat:
wprowadzasz w błąd osoby czytające te bzdury. A to już nie jest takie fajne...
...;)
Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Chmmm... tylko polecasz komuś korpus praktycznie bez AF - bo to coś co jest w tej alfie ciężko inaczej nazwać, do tego z przejściówkami z którymi szkła Canona czasem działają ;). Ja rozumiem że dla Ciebie jest OK ale nie byłbym pewien czy można to aż tak ekstrapolować na resztę - trochę pasuje wtedy to co sam napisałeś wyżej - ...;)
Zanim napisałeś, doczytałeś choć to, co ja napisałem ? :roll:
"Sony ma tzw. otwarty bagnet jako jeden z niewielu producentów i dlatego można przebierać w szkłach różnych niezależnych producentów"
Ostatnio Samyang bryluje w AF-owych szkłach do Sony (24, 35, 50 i 85), ale jest też sigma z arsenałem szkieł pod bagnet FE (sam używam Arty Sigmy, które są w pełni zgodne z systemową optyką Sony). Tak więc proszę, skup się na realiach.
Sony Full Frame E-Mount Lens https://alikgriffin.com/sony-fe-lens...ultimate-list/
I litości... Nie rozmawiajmy znowu o tym, że Twój A6000 jest do bani i wolisz canony ;) Ja mam swoją sonówkę i u mnie wszystko jakoś działa ;) Może wina użytkownika ? :lol:
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
I litości... Nie rozmawiajmy znowu o tym, że Twój A6000 jest do bani i wolisz canony ;) Ja mam swoją sonówkę i u mnie wszystko jakoś działa ;) Może wina użytkownika ? :lol:
Nie piszemy o moim A6000.
Piszemy o ustawicznym polecaniu przez Ciebie starego truchła "bez AFa" do tego z przejściówkami na których niektóre szkła Canona się wieszają. Nawet Sony chyba już nie wierzy że to coś warte skoro tak to przecenili ;)....
O litość mnie nie błagaj, bo ja nie przychodzę na forum Sony i w co drugim poście nie piszę jakie to Sony jest do d.. i jedyna nadzieja dla użytkowników tego systemu to kupić Canony :lol:...
Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-3k
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
za chwilę powróci temat o fotografie co to pudełkiem od zapałek robi lepsze zdjęcia ....
Pudełkiem po butach. Trzymajmy się faktów.
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podr
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nawet Sony chyba już nie wierzy że to coś warte skoro tak to przecenili ;)....
Swoją drogą ciekawe, ile by 5D Classic kosztował, gdyby cały czas był w sprzedaży ? :lol: Znając ceny RF-ów to tak ca 3k zł ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
O litość mnie nie błagaj, bo ja nie przychodzę na forum Sony i w co drugim poście nie piszę jakie to Sony jest do d.. i jedyna nadzieja dla użytkowników tego systemu to kupić Canony :lol:...
Azaliż, gdybyś miał kupę Zeissów (Otusów z Milvusami) z mocowaniem FE podpinanych przez adapter do R-ki canona to ona sytuacja mogłaby zaistnieć :mrgreen: Ale, że ani R, ani Z, to ni hu, hu ;)
Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-3k
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
A w przeciwieństwie do innych osób polecających Ci tutaj DSLRy Canona mam własne organoleptyczne doświadczenia z plikami RAW z 5D I / 5D II i 5D III vs Sony A7 i A7 II. DR - w każdej puszce canona to dramat. Teraz pytanie retoryczne: zgadnij dlaczego przesiadłem się z 5D Mark III na Sony A7 II ?
to niech po prostu kupi sony a7II i obiektywy systemowe do tego :mrgreen: i po sprawie
ja pokazuję to co ma praktycznie w budżecie i z dobrą optyką - bez taniej optyki, m42, ciamciangów i innych wynalazkow, musi tylko zmienić myślenie - i nie jestem wrogiem niesystemowej optyki - mam jednego kundelka S50A i bardzo sobie chwalę.
żaden system nie zapewnia takiego szerokiego dostępu do taniej (używanej) i dobrej optyki systemowej jak canon dlatego wszystkie wspaniałe i najlepsze nowe systemy rzeźbią na początek przejściówkę na optykę EF.
DR jest istotny ale nie może przesłaniać wszystkiego, z matryc z dużym DR też wychodzą całkiem piękne potworki obróbkowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
DR jest istotny ale nie może przesłaniać wszystkiego, z matryc z dużym DR też wychodzą całkiem piękne potworki obróbkowe.
No.. szczególnie z tygrysami ;)....
Re: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-3k
Swoją drogą zamiast rankingów sprzedaży (gdzie canon masówką entry level zalewa koszyki w supermarketach) IMO ciekawsze byłyby coroczne rankingi najgorszego aparatu roku ;) Miałbym kilka typów 8-)
A zwycięzcą w kategorii najgorszego aparatu roku 2017 roku był.... https://fstoppers.com/critiques/cano...ra-2017-209420
2018 to wiadomo ;) https://fstoppers.com/originals/cano...as-2018-322776
Nie trzeba być chyba jakoś szczególnie oblatanym w kwestiach technicznych , aby wyłonić kandydata na zwycięzcę A.D. 2019 ? :mrgreen: RP RULEZ
Zapewne jak dobrze pójdzie, to w 2020 dojdzie kolejny kandydat ;) Canon lubi zaskakiwać negatywnie i całkiem dobrze im to co roku wychodzi ;)
70D + 50mm 1.8 + 17-50 2.8
czy
a6000 + kit + 35mm 1.8?
Co byście wybrali?