hehe, a podobno to obiektyw robi zdjecie a nie aparat ;)Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Wersja do druku
hehe, a podobno to obiektyw robi zdjecie a nie aparat ;)Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
nie... to czlowiek robi zdjecie, a nie sprzet:mrgreen:
hehe, a ja slyszale, ze ani obiektyw, ani aparat tylko czlowiek :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Riccardo
wiem wiem, robson tez tak slyszal :(
w sumie to mozna "zlapac" taka bakterie....Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
teraz to nie obiektyw nie aparat nie człowiek tylko bakterie............
Informacja z kręgu SF, tak jak o tych 3 potężnych UFO, które lecą w kierunku Ziemi i mają dotrzeć w 2012r.
Na papierze to i ja mogę narysować schemat aparatu z obiektywem 1-1000 mm i z f/0.5 w całym zakresie ogniskowej i do tego bardzo ostry. Dodatkowo ważyłby tylko z obiektywem 2kg bo jednak coś trzeba czuć jak trzyma się takie cudo w ręku. A może wyprodukować obiektyw segmentowy, który składałoby się w zależności od tego jaką ogniskową potrzebujemy.
Może się nic nie zmieniać, fajnie, jakby po prostu były tańsze ;)
Właśnie to mnie zawsze zastanawiało jakby wyglądały aparaty w przyszłości. Zawsze kiedy oglądałem chociażby nawet Futuramę (coś a'la Simpsonowie), to powiem szczerze, że aparat tylko zyskał rzutnik.
Nie wiem dlaczego, ale nadal mi zostało, że jestem przeciwny filmom jak i LV w aparacie. Nie widzę tego potrzeby. Kiedy LV dodawali do aparatu zawsze odpowiadałem, że jeżeli już LV to niech aparat sprząta, gotuje i w dodatku zamawia nam akcesoria przez internet. Nie widzę, żeby co kolwiek trzeba było dodać.
Jedyną nowością która mi imponuje jest chińskie oprogramowanie, które ma na celu sprawdzenie wszystkich podzespołów aparatu. TO miało by sens gdyby aparat sam nam powiedział kiedy to matryca jest brudna lub padła nam migawka ;)
Ale po co oprogramowanie mówiące, że matryca jest brudna, albo padła migawka? Tego nie widać na zdjęciach? Jeżeli już, to aparat powinien mieć funkcję informowania użytkownika, że nie będzie dzisiaj fotografował, bo go procesor boli, albo że mu na dworze za zimno i dzisiaj tylko w klimatyzowanych pomieszczeniach...