-
Też współczuję,dosłownie krew się burzy jak się coś takiego czyta.
Mam nadzieję że serwis szybciutko upora się z Twoim sprzętem i będziesz mógł focić,tak jeszcze przyszło mi do głowy,czy aby wycena szkód jest poprawna,bo może lepiej było by zrobić cały kosztorys na żytniej razem z robocizną? żebyś nie musiał jeszcze dopłacać.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki.
-
A tak na przyszłość dla własnego bezpieczeństwa , jak się komuś przytrafi być BABĄ to warto wykupić OC w życiu prywatnym .
Miałem kilka przypadków bycia sprawcą zdarzenia np na nartach , gdzie poszkodowany twierdził że zajechałem mu drogę itd i zniszczył sobie narty próbując uniknąć zderzenia i uderzył w drzewo ......
Z gębą skoczył do mnie itd. że mam mu zapłacić za narty i że jest ciężko poszkodowany ..... wyjąłem z kieszeni polisę podałem mu nr i koleś już nic nie mówił tylko się zmył :)
-
towersivy,
a tak wlasciwie o co tej chodzilo/moglo chodzic? to moj teren i tutaj nie wolno robic zdjec ? ;) przyznam, ze nie byl bym zdziwiony gdyby jakis dres szarpał się w centrum miasta chcąc wyrwac i ukrasc sprzęt... Ale jak sam powiedziałeś rencistka ?! Jestem zaskoczony nie mniej jak Ty.
powodzenia w odzyskiwaniu zniszczonego sprzętu,
-
GrzesiekK - Policji tłumaczyła sie iz robie zdjecia jej kamienicy, i mam złe zamiary, moze pomyslała ze planuje zamach terorystyczny...sorki ale obracam juz to w zart bo teraz jak sobie przypomne jej tłumaczenia to chce mi sie smiac, nawet sam policjant jej powiedział "widzi pani jego auto i aparat ze jest z dzieckiem?? jakie zamiary moze miec taki człowiek??....bynajmniej jej nie popuszcze i doprowadze to sprawe do konca.
-
Osobiście uważam, że takich ludzi jak przedstawiona "baba" :) powinno się wieszać publicznie - profilaktycznie. Raz rzuciła się na aparat, to następnym zaatakuje razem na dziecko. Powodzenia w odzyskanie pełniej sumy.
-
Z prawnikiem ostrożnie. Poproś o radę i nie daj się wciągać w kolejne bo to koszty. Trzeba się zorientować w sytuacji czyli jak Policja zakwalifikowała zdarzenie czyli z jakiego artykułu kodeksu karnego i wtedy rozważyć co dalej.
Jeżeli odbędzie się sprawa karna, nie wiem za uszkodzenie mienia, naruszenie nietykalności cielesnej to na rozprawie można złożyć wniosek o naprawienie szkody w całości, ewentualnie coś więcej i tu warto mieć prawnika. Dowiedz się na Policji z jakiego artykułu prowadzone będzie postępowanie i daj znać.
Jeżeli baba była trzeźwa i została dowieziona na Policję to prawdopodobnie zostały przedstawione jej zarzuty popełnienia przestępstwa. Niech Ci powiedzą z jakich artykułów.
-
iras - owy prawnik to starszy kumpel z "podworka" wiec wiem ze mnie z kasy nie wycisnie. Co do wizyty na Policji to w pierwszej kolejnosci tam własnie sie udaje z Prawnikiem aby ustalic na czym dokładnie stoimy i czego moze oczekiwac. Ale dzieki wielkie za uwagi sa bardzo cenne!
Pozdrawiam
-
Nie ma sprawy. Masz szczęście, że masz kolegę prawnika bo słono sobie rzyczą za swoje usługi. Najważniejsza kwalifikacja czynu. Później wiesz na czym stoisz.
-
Kurde, szok :shock:
W pewnych sytuacjach przydał by się jednak HandStrap.
Mając go trudniej aparat wyrwać z ręki. Chyba go sobie zapodam :roll:
-
No ale nie napisałeś, czy ta kamienica była na Jeżycach, czy na Wildzie :D A ja sobie kurde dzisiaj fociłem kamieniczki ze statywu elegancko 5d, a tu takie wyrostki co rusz przechodzą z tekstami "ale fajny aparat" ... :|