Odp: Obiektyw na zaślubiny
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
USB dock jest do Art a nie starej Sigmy o ile się nie mylę.
Nie mylisz się.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
PicsUsingPotato
biorę jeszcze pod uwagę SIGMA 35mm F1.4 DG HSM.
Weź pod uwagę Sigma ART 30/1,4 DC HSM - świetna na cropie i nieźle działa na FF.
Bardzo ostre szkło od f2,0.
Wypróbowane z 5D2 i 7D2.
Racja, teraz dopiero zauważyłem, że to o starą sigmę chodzi. Tej bym się nie tylko Łódź w ciemno.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Tej bym się nie tylko Łódź w ciemno.
Jakoś nie złapałem Twojej myśli :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
radiki
Jakoś nie złapałem Twojej myśli :-)
Ja również.
Pada powyżej propozycja zakupu 6D zamiast 5D mk II, jak sprawdziłem to migawka w 6D przewidziana jest na 100tys. klapnięć a w 5d MK II na 150 tys. klapnieć. A więc czy na prawdę warto wziąć 6D? Bo w sumie w specyfikacji nie wypada jakoś specjalnie lepiej od 5DmkII.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Ile masz tych ślubów, że zamierzasz zainwestować 7k ? Może lepiej dołożyć jeszcze kilka złociszy i kupić używanego 6d ? 5dmkII to dobry aparat, ale 6d jest dużo łatwiejszy w robieniu i obróbce zdjęć. Poza tym jest dużo młodszy. Jak Ci nie wyjdzie to zawsze możesz sprzedać.
p.s daruj sobie tą sigmę zwłaszcza używkę. Af to loteria i wymaga kalibracji przez serwis. IMHO 35 art duuuuuużo lepiej dla Ciebie będzie, ale to kolejne koszta. Dla tego zapytałem ile spodziewasz się ślubów.
Na ten rok, jeden jako drugi fotograf. Kolejny ślub mam na przyszły sezon. Na razie to tyle, ale szybko sie rozwijam, nawiązałem współpracę z dwoma firmami. Porzuciłem dawną pracę i stawiam wszystko na 1 kartę. Fakt nie mam kasy więc będzie kredycik ;]
Możesz mi rozwinąć ten fragment na czym polega większa łatwość w robieniu zdjeć i obróbce na korzyść 6D?
Cytat:
Zamieszczone przez
PicsUsingPotato
jak sprawdziłem to migawka w 6D przewidziana jest na 100tys. klapnięć
Gdzie to sprawdziłeś?
Cytat:
Zamieszczone przez
PicsUsingPotato
Porzuciłem dawną pracę i stawiam wszystko na 1 kartę
To tym bardziej darował bym sobie stary używany z niewiadomą historią sprzęt i kupił nowy.
6d ma pewniejszy Af a jego Rawy obrabia się łatwiej niż z 5d - nowsza matryca, mniejsze szumy.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Gdzie to sprawdziłeś?
Zadzwoń do CSI. w 6d rekomenduje się wymianę migawki po 100k. Za free w okresie gwarancji.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Zadzwoń do CSI. w 6d rekomenduje się wymianę migawki po 100k. Za free w okresie gwarancji.
Wiesz, jak się coś zepsuje w okresie gwarancji to normalne jest, że naprawiają za darmo :)
Pytałem się gdzie jest napisane, że migawka w 6D przewidziana jest na 100 tys a nie kto co rekomenduje.
No przepraszam, że zapytałeś gdzie jest napisane a ja podałem Ci informacje bezpośrednio od serwisu CSI.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
No przepraszam, że zapytałeś gdzie jest napisane a ja podałem Ci informacje bezpośrednio od serwisu CSI.
Podałeś informację, że "serwis CSI rekomenduje". Ja mogę rekomendować każdemu wymianę samochodu po przebiegu 100 tys. km.
Taka rzekoma rekomendacja to jak dobra rada. Nie ma to nic wspólnego, z rzekomym faktem, jakoby Canon przewidział migawkę w 6D na 100 tys. klapnięć. Nie ma nigdzie takich oficjalnych informacji. Nawet z serwisu CSI :)
Zabłysnąłeś brawo TY !!! Widocznie mi pani w serwisie wciskała kit. Następnym razem powołam się na Ciebie :)