Ja wrzucam oryginały, czyli 4k z czymś na 3k z czymś.. Niech sobie program sam skaluje. To tego, jeśli uzywasz mocno opcji przesuwania obrazu, to z czegoś te pojawiające się informacje muszą się brać.
Wersja do druku
Ja wrzucam oryginały, czyli 4k z czymś na 3k z czymś.. Niech sobie program sam skaluje. To tego, jeśli uzywasz mocno opcji przesuwania obrazu, to z czegoś te pojawiające się informacje muszą się brać.
Dzięki, dokładnie o to. Obszedłem to jeszcze inaczej, ale efekt mam podobny. Jest taki automat, który ustawia różne delikatne efekty. Teraz walczę z poruszaniem się zdjęć na ekranie podczas wyścietlania (bardzo fachowa terminologia). Jedno, które mnie w tym drażni to fakt, że niektóre przekręcają obraz. I nie znalazłem sposobu jak to wyłączyć (we wszystkich na raz).Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
NIe, już chyba znalazłem potrzebną mi osobę. Choć technicznie jeszcze koszmarnie cienko, to ma coś, czego nie byłbym jej w stanie nauczyć - wyczucie i gust. A technikę dopracujemy ;)Cytat:
Mam taką zasadę, żeby nie przekraczać 40 minutw całości. A 300 plików to minimum, czasem idzie ponad 500.Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Ja też wrzucam fullsizy jpgi. Program sam sobie z tym radzi.
Prawdopodobnie z mniejszymi jpgami szybciej by sobie radził jeśli chodzi o przeliczanie - to logiczne. Nigdy nie miałem ochoty tego sprawdzać.
Podejrzewam o co Ci chodzi (takie sprawy niejako trudno opisać tj dobrze wytłumaczyć pisząc :-) ) Muszę zerknąć do softu i zobaczyć. Ale to później bo mam na drugim kompie. Ja w zasadzie każdą fotkę ustawiam osobno (jeśli chodzi o poruszanie na ekranie) więc nie wchodzi w grę 300-500 fot. Za dużo zabawy.Cytat:
Chciałem wtedy pisać do Ciebie w tej sprawie. Ale kurde, wozu nie miałem. Nadal nie mam :-(Cytat:
Hmmm, nie męczy to widza?Cytat:
Bo to taki już w sumie średni metraż filmowy (średni metraż - teoretycznie 30-60 minut. Zazwyczaj jednak 45 minut)
Z ciekawości - robisz to oprócz albumu? Czy albo album, albo prezentacja?
Byłbym bardoz wdzięczny. Znalazłem kilka "globalnych" ustawień, ale żadne nie odnosiło się do tego problemu.Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby to ich nudziło. Zresztą pytam wcześniej jak dlugie ma to być. Ten czas na oglądanie jest chyba dobrze dobrany.Cytat:
Album? Jaki album?Cytat:
Płytki, odbitki i dziękuję ;)
Nie mam czasu na takie rzeczy, do tego strasznie ciężko jest trafić w czyjś gust przy wyborze albumów. Takie jak mi się podobają, kosztują przynajmniej 300zł. Nikt mi za to nie zwróci kasy..
Naprawdę nikt nie prosi o gotowe i wyklejone albumy? W sumie moje doświadczenie ślubne jest mizerne, bo zdarza mi się zrobić 3-4 śluby w roku (i w sumie więcej nawet bym nie chciał, bo żyję z czegoś innego a taka liczba zleceń pozwala mi zachować "świeżość" pomysłów i nie tłuc powtórek tematycznych), ale zawsze ludziki domagają się albumów. Fakt, że jak zaczyna się rozmowa o kosztach albumu, to mina co niektórym rzednie, bo ja nie biorę pod uwagę żadnej taniej tandety, która się rozleci po "rodzinnym oglądaniu" a potem każdy powie 'co ta za fotograf, jak taki tandetny album dał". W pewnym sensie album traktuję jako swoją wizytówkę, która idzie w świat, więc sam w sobie musi być trwały i ładny, a to kosztuje. Praktycznie 100% ludzi decyduje się na Henzo, gdzie 2 sensowne albumy na 50 zdjęć wychodzą w granicach 150 zł (przy zakupie od dystrybutora). Górna granica jest oczywiście bardzo wysoka i może dojść nawet do 1000 zł w przypadku albumów ze skóry (ja mam takie ze swojego ślubu i wiem, że nawet moje prawnuki albo i jeszcze dalej będą oglądać to w dobrym stanie ;-) )Cytat:
Czy w ProShow Gold można zrobić w jakiś sposób menu? Testuję własnie programy o których było wcześniej pisane. W MemoriesOnTV ver. 3.0.2 działa całkiem przyzwoicie i wszystko mozna szybko zrobić. Teraz testuje ProShow Gold ale nie bardzo widzę czy można zrobić w nim jakieś menu.
Panie! a czytał pan? Parę postów niżejCytat:
Zamieszczone przez Diabeł
pod tv wystarczy rozdzielczość max 800 x 600, program ma mniej z tym roboty a co za tym idzie zrobi to o wiele szybciej, zmieniam hurtem rozdzielczość wszystkich zdjęć plus lekkie podostrzenie,Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł
właśnie ostrość?!
jak to u was wygląda na tv?
u mnie normalne zdjęcie na monitorze po przejściu przez uleada w pokazie na tv jest mniej ostre, w uleadzie gdzieś powinna być chyba opcja do wyostrzania ?
ja jej nie widzę..
no rzeczywiście gdzieś mi umknęło, dzięki :smile: a jak już w temacie menu to jeszcze jedne pytanie. Jak już jestem przy tworzeniu menu mogę sobie wybrać Layout, wtedy zdjęcia które wcześniej dołączyłem automatycznie są dodawane do jednego albumu. Jak wybiorę np 3 albumy to jak dodać następnę zdjęcia do pozostałych albumówCytat:
A już wiem jak to zrobić trochę to na około, lepiej to rozwiązane jest w MemoriesOnTV