Odp: Naprawdę Canon? Szkoda gadać!
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Mi wystarczyło przeczytać połowę i wiem, że ten ktoś nie ma pojęcia o czym pisze. Do tego wstawki, typu "Kabaret Mumio, łowcy B." sorki, takiego gościa odrazu odesłałbym na "www.drzewo.com", pisząc jego "językiem". Nikon sponsorował ten artykulik ?
@sfw - pokaż co masz napisane na papierze (czyt. gwarancji), a nie co "słyszałeś, z ust Pani".
Bo to jest podstawą do dalszych działań, że czegoś sam nie dopatrzyłeś i nie masz teraz podstaw (czyt. dokumentów) do reklamacji itp, no cóż.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Opowiadasz bajędy. Wiele firm daje tylko rok gwarancji.
Czytaj uważnie. Nie napisałem, że takich firm nie ma, tylko, że ja takich nie znam.
Jedyny problem z serwisem w Polsce następuje wówczas, gdy ten serwis jest jeden. Monopol zawsze tworzy sytuacje, w których klienta ma sie w d..e.
Cytat:
Zamieszczone przez
PMP
Czytaj uważnie. Nie napisałem, że takich firm nie ma, tylko, że ja takich nie znam.
Racja!
Może ja mam tak że mnie jest ciężko sobie przypomnieć żebym miał na coś dłuższą gwarancję niż rok ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Racja!
Może ja mam tak że mnie jest ciężko sobie przypomnieć żebym miał na coś dłuższą gwarancję niż rok ;).
Można przedłużać gwarancje, tylko mało kto sprawdza czego to dotyczy i w jakim zakresie obejmuje.
Podobnie jak z ubezpieczeniami, kiedy nie wypłacą za połamaną nogę, tylko jak ją "urwie".
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Racja!
jakieś mało firmowe sprzęty kupujesz - ja tak na szybko
sigma art kupiłem dwa lata temu - ma 3 lata gwarancji :mrgreen:
telewizor sony kupiłem z pięć lat temu - miał pięć lat gwarancji :mrgreen:
obiektyw canona e;ka z niemieckiej dystybuji - wydaje się że żytnia go naprawi w ramach gwarancji przez dwa lata :mrgreen: bo mam papierek :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Racja!
Podasz jakieś przykłady? Żeby wiedzieć, co omijać ;-)
W sumie to mnie troche dziwi dlaczego nie korzystacie z serwisu niemieckiego? Szczególnie przy istotnych naprawach.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
dlaczego nie korzystacie z serwisu niemieckiego?
Bo wspieramy polskich polskich przedsiębiorców ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
obiektyw canona e;ka z niemieckiej dystybuji - wydaje się że żytnia go naprawi w ramach gwarancji przez dwa lata :mrgreen: bo mam papierek :mrgreen:
To w DE Canon daje 2 lata gwarancji?