To są tak zwykłe, przeciętne lapki, że zanim ktoś napisze recenzje w necie, to już w sklepach jest kolejny model. Jedyne na co masz wpływ to parametry podzespołów. Kup co Ci bardziej się podoba. Nie odczujesz różnicy w tej cenie.
4gb ramu to za mało
Wersja do druku
To są tak zwykłe, przeciętne lapki, że zanim ktoś napisze recenzje w necie, to już w sklepach jest kolejny model. Jedyne na co masz wpływ to parametry podzespołów. Kup co Ci bardziej się podoba. Nie odczujesz różnicy w tej cenie.
4gb ramu to za mało
Za ok. 3k ja bym brał Lenovo serii E, co prawda nie jest to co seria T, ale wykonanie bez porównania z 700/Y700 czy acerem.
Coś takiego np.:
Lenovo ThinkPad E570 i5-7200U 8GB 256SSD MAT FHD (6897569626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Na pewno lepiej mieć 16gb ramu, ale w tej cenie może być ciężko.
OMG, podziękuj takiemu specowi i trzaśnij drzwiami przed nosem :P Zresztą ta seria już doczekała się następcy.
Od siebie polecę zapytać też w tym dziale
Ciekawy wątek. Kwota 3 tyś i nadzieja że jakiś model laptopa będzie "lepszy" od drugiego. Generalnie jest to te same badziewie tylko w innej obudowie. Wybierz jakiś pod kolor i będzie ok. Co za różnica.
Sorry ze zapytam,ale patrzac na Wasze odpowiedzi to chcialbym zapytac za ile Wy maxie laptopy?Jakie to modele.
Ja mam ten: NP400B4B-H02PL od 2011 jest ze mną :) LR działa na nim bez problemu (dorzuciłem oczywiście SSD jako drugi dysk + 4gb RAM). Kosztował 3300 pln ale tylko dlatego, że Samsung próbował wejść mocno w laptopy biznesowe i ich ceny wyglądały na dumping biorąc pod uwagę, że to klon IBM T (a te są droższe).
Normalnie pracuje na zwykłym desktopie z głównymi bebechami z 2009 roku (XEON) i LR działa jak marzenie. Jedyne co zrobiłem z wiekiem to +4GB RAM więcej i nowy zasilacz bo stary po 10 latach padł. Reasumując: jak ktoś naprawdę nie potrzebuje laptopa to niech sobie kupi stacjonarny... będzie taniej i lepiej.
Ja za swojego
MSI GL62 i7-6700HQ/16GB/1TB+256SSD M2 GTX960M.
dalem poltora kroku temu nieco ponad 4 tys. zł.
Teraz taki z ciut gorsza karta jest za 3800
MSI GL62 i7-6700HQ/16GB/1TB+240SSD GF940MX
https://www.x-kom.pl/p/299828-notebo...940mx-fhd.html
szwayko - LOL że kupiłeś z dokładanym dyskiem !
HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 - jeśli koniecznie musi być 17,3"!
A co sądzicie o takim monitorze pod obróbkę zdjęć?
https://www.x-kom.pl/p/289683-monito...-p-czarny.html
Beznadziejny pomysł!
Dell U2414H do 900zł!