Odp: [mwitek] Pierwszy ślub
Każde pojedyncze zdjęcie poza 18 (krzywe i z paskudnymi kontrastami) jest dla mnie OK, ale każde inaczej obrobione. Do tego jeśli wśród kilku wybranych z wesela zdjęć znajduje się zdjęcie chleba i kieliszków, to dla mnie poważny sygnał ostrzegawczy. Ostatnio z wesela kuzyna oglądałem materiał, w którym na kilkaset zdjęć było kilkadziesiąt zdjęć tego typu właśnie. Nie do oglądania, psują cały obraz, sprowadzają całość do fetyszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Każde pojedyncze zdjęcie poza 18 (krzywe i z paskudnymi kontrastami) jest dla mnie OK, ale każde inaczej obrobione. Do tego jeśli wśród kilku wybranych z wesela zdjęć znajduje się zdjęcie chleba i kieliszków, to dla mnie poważny sygnał ostrzegawczy. Ostatnio z wesela kuzyna oglądałem materiał, w którym na kilkaset zdjęć było kilkadziesiąt zdjęć tego typu właśnie. Nie do oglądania, psują cały obraz, sprowadzają całość do fetyszy.
Ciekawa opinia. 18 faktycznie trochę krzywe. Co do 20, sądziłem, że warto łapać detale dodające "smaczku" serii zdjęć. Co prawda w tej serii którą tu wstawiłem jest oderwane od kontekstu, ale pośród całej galerii jakby łączy się z następnymi: rodzice czekają> kieliszki chleb> powitanie młodych i toast. Do tego myślałem, że jeśli przystrojenie np sali czy kościoła kosztuje ich i czas i pieniądze to warto to uwiecznić i strzelić fotkę samych dekoracji.
Dodam 20a żeby dopełnić sens istnienia zdjęcia 20 :D
Dzięki za opinie.
20.
20a.
Bardzo fajny pierwszy raz:)
Cytat:
Zamieszczone przez
mwitek
Dodam 20a żeby dopełnić sens istnienia zdjęcia 20 :D
I super, 20 już niepotrzebna - ja w każdym razie nie czuję tego typu zdjęć w ogóle.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
I super, 20 już niepotrzebna - ja w każdym razie nie czuję tego typu zdjęć w ogóle.
takie bardziej reportażowo-dokumentacyjne, niż artystyczne...
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
takie bardziej reportażowo-dokumentacyjne, niż artystyczne...
W tym zdjęciu z chlebem i kieliszkami jest więcej artu niż w pozostałych? Jakoś tego nie widzę.
Do autyzmu to mi raczej daleko :-)
Drugi Ślub szczególnie w kościele strasznie przepalony nie wiem czy to świadomy zabieg ale mi psuje odbiór -- pierwszy zacny :)
16. niepotrzebnie krzywo
17. ostrzyłbym na twarz
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
W tym zdjęciu z chlebem i kieliszkami jest więcej artu niż w pozostałych? Jakoś tego nie widzę.
Nie, przecież napisałem, że są bardziej reportażowo-dokumentacyjne, niż artystyczne...