Odp: C 35/2 IS USM czy nowy Tamron 35/1.8 lub Sigma 35/1.4 ???
Gdyby 35Is miał czerwony pasek to trzymałby cenę z początku lub nawet i wyższą a nie zleciał na łeb na szyję żeby ktoś zechciał w ogóle na niego spojrzeć. Zresztą gdyby był taki super rewelacyjny to za 3 koła z hakiem też sprzedawałby się świetnie - w końcu przecież to Canon, kto nie chce mieć Canona ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Testy testami, ja piszę co widzę na monitorze Nie jest to kwestia bf/ff, bo często ostrzę ręcznie na LV przy powiększeniu x10.
Prawdę mówiąc do testów także podchodzę z pewnym dystansem. Mimo wszystko nie liczyłbym na to, aby stałka dała tobie lepszą jakość po przymknięciu. Jak chcesz to mogę tobie podesłać rawa z 35/1.4 to sobie zobaczysz jak działa po przymknięciu.
35/2IS super szkło, celne i pewne. Niech Canon zrobi taką 85/2IS z tak działającym AF, biorę w ciemno.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Gdyby 35Is miał czerwony pasek to trzymałby cenę z początku lub nawet i wyższą a nie zleciał na łeb na szyję żeby ktoś zechciał w ogóle na niego spojrzeć. Zresztą gdyby był taki super rewelacyjny to za 3 koła z hakiem też sprzedawałby się świetnie - w końcu przecież to Canon, kto nie chce mieć Canona ?
To znaczy jaka jest Twoja opinia o tym szkle? Bo jakoś nie mogę wyrozumieć z tej wypowiedzi.
Wczoraj testowałem 35 is w sklepie. Na f2 i ostrzeniu z detekcja fazy nie było zbyt ostro. Natomiast na detekcji kontrastu elegancko. Czy Focal podczas kalibracji korzysta z detekcji fazy czy kontrastu? I czy jest szansa skalibrowania tego jeśli na detekcji fazy nie ostrzy poprawnie a na detekcji kontrastu tak?
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Luziq
...Czy Focal podczas kalibracji korzysta z detekcji fazy czy kontrastu? ...
Ostrzenia za pomocą kontrastu się nie kalibruje (przynajmniej nie w domowych warunkach)
Rozumiem, że masz jakąś puszkę z mikroregulacją - poczytaj o tym. Bez focala też skalibrujesz odpowiednio.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
35/2IS super szkło, celne i pewne. Niech Canon zrobi taką 85/2IS z tak działającym AF, biorę w ciemno.
Ja tam samo
A z nowej 35-tkwi jestem bardzo zadowolony, polecam
Jednak wybieram Sigme 35 1.4, ostra od pełnej dziury
Cytat:
Zamieszczone przez
kubadenko
Jednak wybieram Sigme 35 1.4, ostra od pełnej dziury
Sprawdź ją sobie przy ostrzeniu na kilka metrów bo różne dziwne rzeczy się zdarzają z AF tego obiektywu. To że ona jest ostra od pełniej dziury to fakt.
35 IS zacne szkło do pełnej klatki. AF trzyma. Stabilizacja bardzo dobra. Szczerze polecam.