Odp: Canon 6D + jaki obiektyw ? Sigma 24-70 f2.8 ? Canon 17-40 f4 ?
O dżizas, Wojcio, trzeba było pisać od razu, że Ty ślubiniak jesteś, hihi, bo ja pomyślałam, że po prostu hobbysta, który chce lepszego sprzętu :) No tu to jednak 2.8 by się przydało w zoomie :) No i na 24mm z bliska to boczki mają prawo być trochę pozniekształcane - im bliżej tym bardziej, im dalej tym mniej. Pamiętaj, że na pełnej klacie będziesz widział szerzej niż na kropie, więc ogniskową będzie można skrócić.
Co do ostrości fotek na weselu, to Dawid ma rację (co do testów Optycznych również), to różnie bardzo bywa i to całkiem normalne, że część fot będzie nie do końca trafiona z ostrością. Ciemno, zmienne oświetlenie i wszyscy sie wiją - no ja Cię proszę - nie znam nikogo (ani nie słyszałam o nikim) kto w takich warunkach miałby 100% trafionych fot jakimkolwiek sprzętem.
Zoomy Sigmy a stałki art to tak różne bajki, że nie przekładałabym zachwytu nad jednymi na działanie tych drugich. No ale ja nie lubię Sigmy, jestem więc nieobiektywna. Z tanioszek lubię za to Tamrona i uważam, że 24-70 f2.8 to spoko szkło.
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
Pamiętaj, że na pełnej klacie będziesz widział szerzej niż na kropie, więc ogniskową będzie można skrócić.
To znaczy wydłużyć.;)
Jasne, że wydłużyć, matko jedyna. <oblewa się pąsem zawstydzona> Jakaś jestem roztrzepana ostatnio... :/