Bingant
Za chwilę na email otrzymasz raw z 6d i 5d mkI drzewek. Jeżeli ktoś chce rawy to proszę o email.
Wersja do druku
Bingant
Za chwilę na email otrzymasz raw z 6d i 5d mkI drzewek. Jeżeli ktoś chce rawy to proszę o email.
Ja na moim robie srednio 1500/baterie oczywiscie wifi/gps/LV off. Ostatnio na zawodach zrobilem okolo 1300 zdjec i zostało jakies 60% energi pic, szkła 70-200/2,8(bez is) i sigma 35/1,4 iso ~500 na~1/640 włączony podgląd zdjęć z histo. Z moich obserwacji wynika ze na 70-200 owiele wolniej "zjada" baterie przypuszczam ze chodzi o szybkość AF ale to tylko takie moje domysły. Aha i umnie tez ciagle sie swieci wifi off
o "magicznych" trzech cyklach pierwszy raz słyszę :) od początku bateria mi pięknie działa. Zresztą i ona i trzy starsze ze starej piątki. A co do szkieł które podpinam to tak mniej więcej procenotowo to: 70% 35mm i 30 % 16-35%, możliwe że gdybym np. jakies 70-200 miał to może więcej energii by szło.
Tak Bangi, wyświetla się.
"magiczne" trzy cykle - na pudełku od Phottixa jest info, że pełną wydajność uzyskuje po 3 cyklach ładowania i rozładowania ;)
Dzięki wszystkim za info i pomoc.
Ja miałem tak że mi akumulator sam się rozładowywał, nawet mimo wyłączonego body. Okazało się że to wina nowego tamrona 24-70. Wysłałem obiektyw do serwisu i po kilku dniach odesłali mi go z wymienioną płytą główną. Teraz jest OK.
Szkła nie podejżewam, raz że działało bez zarzutów z 60d, dwa nie obserwuję rozładowywania, gdy sprzęt schowany na kilka dni w szafie.
(resztę cytatu wyciąłem ale komentarz dotyczy całości)
oj będziesz się wstydził tego coś tu powypisywał jak kiedyś będziesz to czytał :D
--- Kolejny post ---
Przecież w eos utility definiujesz sobie aplikację która plik CI otwiera od razu, ja mam pod Bridge podpięte i od razu mam w nim podgląd aktualnego zdjęcia. Podglądu w eos utility w życiu nie używałem bo to nie do oglądania zdjęć jest.
Co do zgrywania do urządzeń po wi-fi to na tablet wgrywają się tylko jpg- i to z niższą rozdzielczością (nie pamiętam dokłanie ile ale coś koło 2000 px po dłużyszm boku) a na kompa leci wszystko w pełnej rodziałce i jakości. W eos utility możesz sobie ustawić też, że jak robisz jpg
+raw to tyko jpg zrzuca na kompa, a rawy zapisuje na karcie - co przyspiesza pojawianie się fotek na kompie...
spokojnie jeszcze poogarniaj bo zamęt wprowadzasz mam wrażenie niepotrzebny z niewiedzy wynikający...
rojo -->
dzięki za ciepłe słowa ;)
Ale...
Dwa lub 3 posty niżej naprostowałem i zrobiłem więcej testów. Jak kogos to interesuje to sobie poczyta. We wcześniejszym poście nie kasowałem, aby nie wprowadzać zamętu.
Może ktoś ma doświadczenie w zmianach C.Fn. II :Autofocus i pozytywnych tego skutkach ? :)