Lubię to ! :D
ja osobiście jestem cały czas za warsztatem nad obróbką, ale kusi mnie nad tym co mówi Mateusz, czekam na dalsze pomysły - na chwile obecną jestem za :)
Wersja do druku
Ja nie piję. Chodziło o formę spotkania. :D
Ma slacka. Wiedziałem, że Ci się spodoba. Tylko najpierw chciałem przyskillować trochę. :D
http://www.youtube.com/watch?v=HDTwQGEeGZc
Ja tam jestem za wszelkimi spotkaniami (szkoda tylko, że nie mam czasu :D )
Chętnie się spotkam na piwko i pogaduchy + wymiana i testowanie sprzętu.
Ale spotkanie w takiej formie jak proponuje Mateusz też jest fajne tak na 3-4 osoby - jedna foci reszta poprawia światło podpowiada, że coś tam wygląda tak/siak potem zmiana osoby fotografującej. Chętnie bym poskillował ze sztucznym oświetleniem i modelkami.
Bez przesady z tą intymnością. Na profi planach jest cały sztab ludzi. Fotograf albo czasem i dwóch, ze 2-3 oświetleniowców, stylistka, makijażystka i jeszcze pewnie z 2 mudżinów od tachania wszystkiego za całą ekipą.
Ja jestem za, jeżeli ktoś będzie organizatorem ja się chętnie podepnę.
Na profi planach na modelkę nie gapi się 5 fotografów naraz :)
No i na profi planach jest profi modelka ;)
Jak już powiedziałem - organizować nie będę, bo jestem jeszcze za młody i za mało doświadczony życiowo (:D:D), a przyjdę bardzo chętnie, na cokolwiek.
Tak jak pisałem, sesję z modelkami mogę zorganizować ja tylko do tego potrzeba jasnej deklaracji 3-6 fotografów:
1. tak jestem za
2. wnoszę ze sobą lampkę z tym i tym modyfikatorem
3. mam dużo czasu i mogę się dostosować albo mam czas tylko w te i te dni.
----------------------------------------------------------
Jeżeli sesja miałaby się odbyć w klubie to potrzebuje jasnej zgody, że każdy fotograf odstąpi (ustaloną przez nas liczbę zdjęć- w zależności od liczby fotografów - im więcej osób tym mniej foto na łebka) na rzecz wszystkich stron umowy - bo taką na pewno będzie trzeba spisać - ja już gotowy wzór mam
Sesja w klubie na pewno nie prędzej niż w styczniu
Dzień sesji uzależniony od właściciela klubu - jeżeli ktoś z Was ma jakieś dojścia do fajnej kawiarni etc. to DZIELIĆ SIĘ - nie będzie trzeba wyważać otwartych drzwi...
-------------------------------------------------------------
W grę wchodzi jeszcze sesja w plenerze - np. nocny/poranny strobing - OPCJA NAJŁATWIEJSZA W ORGANIZACJI - pewnie dałoby radę jeszcze w grudniu ale jak nie da rady to i w styczniu też można
-------------------------------------------------------------
Albo sesja w dużym wynajętym studio - wtedy trzeba by się złożyć na wynajem na jeden dzień - w dużym studio tzn. więcej niż 100m2 zmieści się około 3 stanowisk portretowych czyli 9 fotografów...wtedy jedno jest pewne to my ustalamy sobie termin sami
----------------------------------------------------
Albo sesja w dworku, pałacu, zamku...pewnie trzeba by odpalić właścicielom kasę za najem chyba, że poszliby na taki układ jak w przypadku klubu czyli za zdjęcia
----------------------------------------------------
Proponuje na początku ustalić wspólnie gdzie robimy te zdjęcia
Ja jestem za klubem w lutym, jak obronię inżynierkę i będę miał czas.
Co do sesji zimowej w plenerze to ok, ale najlepiej jak będzie biało i będzie śnieg prószył. Wtedy za dani myślę gdzieś poza miastem a wieczorkiem nawet w centrum czy coś.
Za wynajmem jakiegoś dużego studia nie jestem...
Tak więc jestem za wnoszę 580EXII może z softem 60x90 jak już kupię, może jeszcze jakaś yongnuo bo chodzi mi po głowie zakup na manuala taniej lampy.
Mogę też pożyczyć komuś jedną z 5DII.
Ogólnie nie mam czasu ale jeżeli coś fajnego się będzie kroić to postaram się go znaleźć :D Najlepiej w weekend.
+1 580exII z kompletem wyzwalaczy yongnuo (goomis też takie ma, więc można robić na 2 foto na 2 lampy, chyba że znajdzie się jeszcze ktoś, albo lampa na fotocelę)
+softbox 60x90 i statyw
to jeszcze czterysetka II niestety bez wyzwalaczy, za to z laitsferem:smile: i blenda 60x90 plus auto, w zasadzie każdy weekend i pn-pt po 19
2x yongnuo 460II
1x sunpak 42Z
3x modyfikatory ze statywami + blenda
tej, tylko piszcie gdzie żebym wiedział co załatwiać...