Popieram zdanie kolegi, używałem świetlówek, halogenów...
Błyskowe najlepsze :)
Wersja do druku
Popieram zdanie kolegi, używałem świetlówek, halogenów...
Błyskowe najlepsze :)
Mam dwie lampy, niestety nie są identyczne... zastanawiałem się nad wyzwalaniem radiowym i chyba coś w tym kierunku będę komvinować ;)
Heh, nie widzę opcji edycji postu, więc napiszę pod spodem... Nurtuje mnie jeszcze kwestia ostrości. Czytając poprzednie posty widziałem wytyczne, że packshoty powinny być bardzo ostre w pełnym zakresie, jednak przy moim obiektywie Canon 28-105mm f3.5-4-5 jest to niemożliwe... A przynajmniej mi nie wychodzi, na f8 i wyższych przysłonach ostra jest tylko część obiektu. Co prawda jest to większość, jednak dalszy plan niestety nie jest taki, jak powinien, tu przykład:
http://www.sxc.hu/photo/1093033
Doszedłem do wniosku, że trzeba robić 2 zdjęcia- ostry pierwszy, a na drugim zdjęciu drugi plan i je złożyć...
Witam
to mój pierwszy post na forum (ale czytam go już od dawna :-D)
czy wg. was to jest packshot?
jeśli tak to czy jest ok a co byście w nim zmienili
jakbym bym menadżerem Canona to bym nie denerwowało, że logo jest nieostre ;)
wg mnie odbicie przeszkadza w zorientowaniu się jaki kształt ma ten obiektyw - na pierwszy rzut oka wydaje się być dłuższy niż w rzeczywistości
Otoczenie obiektywu w jego dolnej części jest zbyt ciemne, przez co Canon corp. raczej by go nie wykorzystał w reklamie "korka".
Otoczenie powinno sprzyjać w ukazaniu wizerunku produktu i jego cech szczególnych, a nie nad nim dominować. Do tego mnie osobiście bardzo przeszkadza złamanie tła w środku kadru.
Witam!
Mam pytanie w imieniu kolegi.
Kolega handluje zegarkami i ma własną stronę internetową z ofertą.
Do tej pory zdjęcia robił u fotografa ale teraz sam się tym zajmie.
Pytanie: Czy jest jakiś obiektyw powiedzmy do 1000zł którym da rade coś powalczyć??
Dla przykładu wklejam kilka zdjęć z jego strony - kolega oczekuje czegoś takiego. (nie musi być wcale lepiej - ważne żeby nie gorzej)
Dodam że body to 400D
Proszę o pomoc
Canon 100 2.8 Macro