w tym że się nie pieprzy tak komunikacja z lampą (widocznie 580ka coś na podobnej częstotliwości ma taktowane) , pomijając to że używanie w EU wersji US jest zabronione/nielegalne
Wersja do druku
mozna wkrecic na statyw bezposrenio.
Ja uzywam czegos takiego:
tylko trzeba wuazac na metalowe uchwyty poniewaz wprowadzaja w blad soft urzadzenia poprzez zwieranie stykow. CO JA SIE NAMECZYLEM ZANIM NA TO WPADLEM !!!!!!!! Do dzisiaj sie klienci ze mnie smieja jak wyciaglaem to ustorjstwo na plenerze a po pol godziny chowalem bez jednego blysku....
ja uzywam softboxa. flex jest miedzy lampa a uchwytem.
Poki co mam parasolke i szukam zwyklego uchwyty jak np ten, tylko jak uzywac go z flexem?
TT5 wsadzisz i do uchwyty lampy i przykrecisz normalnie do statywuCytat:
Przy okazji - do tych którzy posiadają w/w - możecie mi powiedzieć jak mocujecie lampy z TT5 do statywów?
Zerkałem wczoraj na Allegro i wszystkie uchwyty jakie widzę, są przystosowane do wsunięcia lampy poprzez gorącą stopkę, a nie śrubą, tak jak TT5.
Uchwyt potrzebny do przymocowania parasolki - chyba że TT5 można wkręcić bezpośrednio do statywu, a parasolkę samą jakimś specjalnym uchwytem?
Witam
takie coś zdaje egzamin :)
http://allegro.pl/item822864174_uchw...yw_stopka.html
Pozdrawiam
takie tez
Czyli np taki phottix lub podobny uchwyt sie sprawdzi prawda?
Na ebayu sprzedaja rozne wersje tych uchwytow. Sa takie pod lampy canonowskie sa tez pod lampy nikonowskie, itd. Czym one sie roznia? Przeciez stopka to stopka:)