Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Jałowe dyskusje :D a może jakieś foty tutaj ktoś da ?
https://www.canon-board.info/threads...=1#post1450713
No jasne. Zwłaszcza JP może wreszcie coś by pokazał. Na potwierdzenie swoich teorii...
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Ok.
To sporo wyjaśnie o tym co i jak pisałeś w tym wątku
Od teraz wszystkie Twoje wypowiedzi w wątku aparat a smartfon z czystym sumieniem traktować będę jak wypowiedzi o kolorach kogoś kto :
- nie widzi kolorów,
- nigdy nie widział kolorów
- nie chce ich zobaczyć
Czyli .....
jp
JPRDL!
Człowieku (?)! Cały czas udowadniasz, że w życiu nie użyłeś konkretnego teleobiektywu i nie masz bladego pojęcia, czego się po nim można- i należy- spodziewać, wstawiasz bez zażenowania masakryczne zdjęcia sarny i jakiegoś tekstu pieprząc, jak potłuczony, o teleobiektywie w tym smartfonie, a to jest jedyna rzecz, która mnie w nim może potencjalnie zainteresować, ale na twoich przykładach widać, że jest to totalny badziew, który należy pominąć milczeniem, a nie go eksponować.
Przez dwa tygodnie na wczasach mając dwa aparaty- jeden z tele, a drugi z krótkim obiektywem, tego drugiego użyłem raz, i to na siłę. Gdybym miał zamiast niego smartfona, to też bym go użył ten jeden raz, bo mnie generalnie co innego wciąga. Smartfon jako sprzęt foto nie jest aż tak uniwersalny, abym się nim zainteresował.
Gdybyś potrzebował porządnego teleobiektywu, to o smartfonie zapomnij, i nie wmawiaj ludziom głupot, i nie pitol, że będzie w tym temacie postęp za pomocą soczewek z plasteliny! Wrócisz wtedy do aparatu fotograficznego jak syn marnotrawny!
A Może byś strzelił smartfonem takie ujęcie?
Załącznik 13939
@atsf nie ma sensu nerwów tracić na kompletną ścianę, widzisz że tylko odbija to co mu powiedziano bo sam nawet nie potrafi nic wymyśleć
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Przez dwa tygodnie na wczasach mając dwa aparaty- jeden z tele, a drugi z krótkim obiektywem, tego drugiego użyłem raz...
Bo wszystko co fajne dzieje się daleko, tam gdzie nas akurat nie ma :D?
2 załącznik(ów)
Byłem w weekend na wycieczce w górach :)
Żona do mnie - "zrób nam fotkę"... zrobiłem (EOS R - to już jest po lekkiej edycji w Lr mobile)
Załącznik 13955
"spoko, to teraz zrób komórką, bo wyjedzie ładniej..." komórka (Samsung Galaxy S10e)
Załącznik 13956
No i teraz niech mi ktoś wytłumaczy - dlaczego aparat nie może "naświetlić" nieba tak jak zrobił to smartfon :twisted:
Naprawdę tego nie kumam, ale kumam jak zrobić aparatem takie zdjęcie tylko nie było czasu, lampy (bledny) itp., itd. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
No i teraz niech mi ktoś wytłumaczy - dlaczego aparat nie może "naświetlić" nieba tak jak zrobił to smartfon :twisted:
Naprawdę tego nie kumam, ale kumam jak zrobić aparatem takie zdjęcie tylko nie było czasu, lampy (bledny) itp., itd. ;)
W tym wątku wszystko jest możliwe - więc wolę dopytać - żartujesz prawda? ;)
p,paw
Bo telefon od razu robi hdr. Fotografując aparatem, zrobię to samo, w dwie minuty, w postprocesie. Jeśli uznam, że akurat chcę mieć takie niebo. I zwróć uwagę, że twarze są np lepiej naświetlone na zdjęciu z aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Bo telefon od razu robi hdr. Fotografując aparatem, zrobię to samo, w dwie minuty, w postprocesie. Jeśli uznam, że akurat chcę mieć takie niebo. I zwróć uwagę, że twarze są np lepiej naświetlone na zdjęciu z aparatu.
Jeżeli Bangi nie żartował to powinien zadać pytanie tak - "dlaczego mój aparat nie potrafi tak wywołać tego zdjęcia, lub dlaczego nie potrafię go tak wywołać w LR" ;-)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Byłem w weekend na wycieczce w górach :)
Żona do mnie - "zrób nam fotkę"... zrobiłem (EOS R - to już jest po lekkiej edycji w Lr mobile)
Załącznik 13955
"spoko, to teraz zrób komórką, bo wyjedzie ładniej..." komórka (Samsung Galaxy S10e)
Załącznik 13956
To miało być zdjęcie ludzi czy nieba?