Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ja kupiłem 6D w EURO AGD gwarancja Canona 12-mc sklep musi dać 24-mc rękojmi taki jest przepis. Więc kolejne 12-mc daje sklep, jeśli sprzęt kupiony jest na osobę fizyczną nie na firmę. Inna sprawa ubezpieczenie gdzie teoretycznie można przedłużyć „gwarancję” do 5lat płacąc ubezpieczenie a jakie kruczki prawne kryją się w umowie to konsument dowie się chcąc wyegzekwować swoje prawa, gdy sprzęt ulegnie uszkodzeniu. Pani również usilnie namawiała mnie na takie ubezpieczenie, ale odpuściłem sobie.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique1982
a kolejne 12 m-cy to ubezpieczenie, które w przypadku awarii sprzętu nigdy nie będzie miało użycia (zawsze jest jakiś paragrad, który wyklucza naprawę). Oferowali mi to w tym sklepie, co prawda produkt nie był z branży foto ale tyczy się to pewnie całego asortymentu.
nieprawda 12-mc to rękojmia a ubezpieczenie to całkiem co innego
Cytat:
Zamieszczone przez
josephcom
sklep musi dać 24-mc rękojmi taki jest przepis. Więc kolejne 12-mc daje sklep, jeśli sprzęt kupiony jest na osobę fizyczną nie na firmę.[/COLOR]
Mylisz pojęcia.
Może bedzie to tendencyjne pytanie,ale czy ktoś z was używa C 28/1.8 z 6D?Pytam bo z moim Clasicem nie jest za ciekawie.
Z moim classiciem tez nie bylo dlatego sprzedalem to szklo, a mialem 2 nowe sztuki. Obie do kitu
Ja nie narzekam na 28/1,8. Działa tak samo dobrze z 5d2 jak i 6d.
To nic tylko sie cieszyc :)
Dziekuje za odpowiedz,naszla mnie myśl,ze po prostu ten obiektyw lepiej pracuje na nowszych puszkach
Dostałem informajcę z EURO, że... czekają na oficjalne stanowisko Canon :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
abyczkowski007
Może bedzie to tendencyjne pytanie,ale czy ktoś z was używa C 28/1.8 z 6D?Pytam bo z moim Clasicem nie jest za ciekawie.
To znaczy rozumiem, że tak konkretnie, to AF nie trafia, czyli ma Bf/Ff, albo w ogóle pudłuje, bo nie widzę innych możliwych problemów.
(Chociaż ludzie różne cuda wymyślaja)
To chyba się zdarza, bo miałem takiego co nie trafiał na żadnej puszce, a teraz mam takiego co trafia na każdej, w tym 6d.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Dostałem informajcę z EURO, że... czekają na oficjalne stanowisko Canon :mrgreen:
To nie wróży dobrze o tej firmie. A na stronie maja również Nikony (niektóre tylko ) z 2-letnia gwarancja, to może niech też wstawia Nikona i wszystkich innych producentów do cc w emailu.
Cytat:
Zamieszczone przez
abyczkowski007
ja ostatnio trochę, z 10 razy na jakieś 600 zdjęć uciekła mi gdzieś ostrość dziwnie, mogła być to moja wina choć z innymi szkłami raczej się to nie zdarza. Poza tym bez problemów i ładnie rysuje od 1.8 (choć na 1.8 dość miękko ale akceptowalnie). Ale generalnie jak kogoś stać dołożyć, a od nowości kupuje, to niech bierze sigmę 35/1.4 bo to maskra jest (pozytywna)