Strona 283 z 495 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

W praktyce ma spore znaczenie, bo gdzie indziej się sprzęt wysyła, mamy też różne uprawnienia. O terminach załatwienia sprawy nie wspomnę.
    Warto znać swoje prawa.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    W praktyce ma spore znaczenie, bo gdzie indziej się sprzęt wysyła...
    Prawa warto znać i czasami brakuje mi takiego człowieka co dobrze doradzi. Co do wysyłania sprzętu, to w praktyce mi to wsioadno bo zanoszę go do sklepu w którym go nabyłem Na szczęście sprzęty sypią się sporadycznie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Znam różnicę pomiędzy gwarancją i rękojmą i wyraźnie zaznaczyłem na infolinii o co mi chodzi
    Przypuszczam, że to taki "chłyt materkingowy", ale z drugiej strony nie chce mi się trochę wierzyć, że tak duża sieć wprowadza klientów w błąd, bo dla mnie to tym pachnie. Napisalem do nich oficjlanego maila, z prośbą o udzilenie odpowiedzi na piśmie, jak dostane odpowiedź dam na pewno znać

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Dla pani na infolini gwarancja oznacza gwarancje sklepu/rękojmię. A nie gwarancję producenta ....

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Jeśli chodzi o obsługę Euro to mam jak najgorsze zdanie jeśli chodzi o ich kompetencję.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Dlatego też właśnie wysłałem do nich maila, ciekaw jest co mi napiszą

Pełne uzależnienie

Tak gwoli ścisłości jest gwarancja producenta, rękojmia sprzedawcy za wady (w przypadku zakupu na firmę - MC_ pewnie mógłby wymienić szczegółowo przypadki kiedy rękojmia ma zastosowanie) oraz niezgodność towaru z umową (przez okres 2 lat od daty zakupu w sprzedaży konsumenckiej, czyli na osobę fizyczną).

pewnie rozdzielą gwarancję od rękojmi, przez telefon chcieli Cię zapewne ściągnąć do siebie, ot reklama taka, taki lajf.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Przecież tu chodzi zapewne o gwarancję sklepowa, czyli de facto ubezpieczenie. Każda większa sieć udziela takich gwarancji. Administruje to oczywście zwykle firma ubezpieczeniowa z która maja umowę, a naprawiać będzie tak czy inaczej Canon ( jeżeli zdecyduja, że poważna naprawa jest konieczna). Oczywiście warunki sa jakie sa i nie maja nic wspólnego z gwarancja Canona. Składka ubezpieczeniowa może być opcjonalna albo promocyjnie wliczona w cenę. W sumie nie widzę powodu, żeby nie nazywać tego gwarancja, tylko trzeba wiedzieć kto udziela takiej gwarancji, jakie sa warunki i brać/kupować zależnie od ceny/zaufania do tej firmy.

W sumie 'gwarancja" Canona na migawki to nic innego -- nie jest ona wcale koniecznie skorelowana z rzeczywista trwałościa, a raczej z cena produktu. Za odpowiednia opłatę można zagwarantować wszystko. Np. niektóre karty kredytowe przedłużaja gwarancję wszystkiego, co się na nie kupuje, bez względu na to, co to jest i kto to wyprodukował.

Dopiero zaczyna

Dokładnie w EURO RTV dostaniesz 12m-cy gwarancji producenta a kolejne 12 m-cy to ubezpieczenie, które w przypadku awarii sprzętu nigdy nie będzie miało użycia (zawsze jest jakiś paragrad, który wyklucza naprawę). Oferowali mi to w tym sklepie, co prawda produkt nie był z branży foto ale tyczy się to pewnie całego asortymentu.

Strona 283 z 495 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów