RobertON,ja wybieram klasyka 459
btw
gdzie Ty pojechałeś ? to tejon po wybuchu bomby jądrowe?
Nic nie chodzi,nic nie lata ,zero człowieka :lol: .
Wersja do druku
RobertON,ja wybieram klasyka 459
btw
gdzie Ty pojechałeś ? to tejon po wybuchu bomby jądrowe?
Nic nie chodzi,nic nie lata ,zero człowieka :lol: .
Dziękuję, miło, że Ci się spodobały.
--- Kolejny post ---
Super, że tu zaglądasz. Z lewej strony miałem już rozmazany kilwater i głowy posażerów na statku :)
Ale mam też tą stronę wyspy z miasteczkiem.
--- Kolejny post ---
461) Są i ludzie, i plaża, ale jaka to plaża - czarny piach wulkaniczny. W tle widać wyspę Strombolino.
--- Kolejny post ---
He, he, jak po tym chodzić to można mieć takie wrażenia :) Przyroda dość skąpa, ale "stonki" nie brakuje - w tym i ja.
462) Znalzłem całą wyspę o zachodzie słońca.
--- Kolejny post ---
463) Czyżby lustrzanka to przeżytek - może czas się rozglądać za czymś innym ?
--- Kolejny post ---
464) Może już trzeba złożyć kwiatek (oset) na lustrzance, albo jeszcze zaczekać ?
465) Taki oset w lesie, a ile na nim różnych gości :)
--- Kolejny post ---
466) Pszczoły, pajączki i inne robalki. Zrobione - Takumar 135 z pierścieniami 65 mm na 600D z lampą i dyfuzorem.
--- Kolejny post ---
467) I to byłoby na tyle w serii Oset i "przyjaciele".
465 ciekawe.Pozostałe 2 na nie.
466 szkoda ze Ci pajączek uciekł i zostały tylko nogi .Pszczoła tez nie chciała współpracować z Tobą:)
467 za dużo tego wszystkiego :) szkoda że nie znalazły się na pierwszym planie .
wracając do 465 , celuj zawsze w oczy :mrgreen: , wiem że ciężko ale jaka radość z poprawnie rozłożonej GO ;)
Znów się czepiam :)
Mnie się podobają. Gratuluję wyjazdu i zdjęć!
Uprzejmie dziękuję Piotrze.
Wyjazd fajny ale krótki, a Tropea jest ciekawym miasteczkiem, które warto zobaczyć.
--- Kolejny post ---
468) Tropea o zachodzie
469) Kościół na wyspie
Mam nadzieję Robercie , że pojadłeś solidnie i smacznie.Ja gdziekolwiek się tu przemieszczam staram się jadać w małych rodzinnych barach.Szerokim łukiem omijam restauracje .Szalona różnica na podniebieniu :mrgreen:
Choć czasami zatęsknię za kotletem schabowym z kapustą słodką.:lol:
468 świetna,ale liście drzew rozjaśniłbym.
btw
mam przewagę nad Tobą,Ty jesteś po urlopie a ja przed :) .
No chyba,ze planujesz jeszcze jeden urlop :) .
owadowe też ładne,kolorowe,
ale IMHO :ani macro ani pejzaż.
He he... Fuji też fajny aparat mam, ale stary :)
Spać będę jak dziecko, tylko trzeba wcześnie wstawać, niestety.
Na wakacje jeszcze pojadę we wrześniu, tylko jeszcze nie wiem gdzie.
--- Kolejny post ---
Liście już są rozjaśnione, mam obawy czy więcej nie zepsuje fotki.
Miłego urlopu.
--- Kolejny post ---
470) Kościół w Tropea o zachodzie, w tle wulkan na Stromboli
Nie wykluczam, może coś wymyślę - jakiś hotelik z basenem min. 20 m, bo pływanie jest konieczne codziennie.
470 ,zimne jak z trylogii ,ale świetne z tym podziałem :morze/niebo.
Fajne, gdzie było robione?
Fajne te podróżnicze.
Makro na ostach - kadry spoko, światło za twarde.
Piękne fotografie z podróży.
Popracuję nad światłem i nowym dyfuzorem.
Co do widoczków, przejemnie, że się spodobały.
--- Kolejny post ---
Dziękuję, miło mi, że tu zaglądasz.
--- Kolejny post ---
471) Stateczek o zachodzie
Dyfuzor się przyda. Jest też kwestia maksymalnego wykorzystywania światła zastanego z wypełnieniem światłem błyskowym. Nawet nie mając dyfuzora polecam porobić proste ćwiczenia z dobłyskiem przy różnych proporcjach wykorzystania światła zastanego. No i trzeba uważać przy podostrzaniu zdjęcia bo lubią przy twardszym świetle wychodzić mniej miłe dla oka efekty.
A może być mała łódeczka ...he he :)
472) Rybacy i... mam dosyć tych zachodów, choć za każdym razem kolory były inne.
Coś ostatnie ma problemy z ostrością na całej głębi . Taki zamiar czy nie wyszło ? :mrgreen:
Nie wyszło, ale specjalnie dla zyska łódeczka się znalazła.
--- Kolejny post ---
Dość na razie obrazków ze wschodem i zachodem.
473) Bzyg na mokrych płatkach lilii. Zrobiny presetem Old film z DxO.
proszę o wersję modern film,:D
A co do zyska to jemu nie dogodzisz, dla niego statek to ileś tam tys. Brt , a Ty mu serwujesz jakieś
kuterki;)
pozdrawiam Obu:)
Dzięki za pozdrowienia.
474) Kilka motylków się trafiło, jeden z nich. Wiem, wiem - nie ma ostrości na froncie, ale i tak mnie się spodobało.
--- Kolejny post ---
475) Widok z boku, na ostach
476) Motylek - biały
477) Parada Miłości, czyli dalsze potyczki z macro.
478) Dla italy - bzyg na czerwono wersja Modern film z DxO.
Za dużo tego w jednym kadrze.Ale najważniejsze że Tobie się podoba.Fakt ostrość poszybowała :)Choć jak tak dłużej się w te motyle wpatruję to one są takie bajkowe. Czy samych motylków za bardzo nie przeostrzyłeś ?
No Robert , na więcej Cię stać, to zdjęcie głęboko do szuflady.
Pomysł i kadr bdb.Światło - robiłeś to w okolicy godzin południowych?:)Plusem tak ujętego oświetlenia jest bardzo ciekawy efekt cienia ważek na łodydze.Jeśli to jest wycinek z pełnego kadru, to brakuje tu ciut więcej miejsca od lewej strony, tak żeby ta wyższa ważka miała więcej / powietrza / przed sobą. Weź ze sobą następnym razem filtr polaryzacyjny,i powtórz ujęcie :D .Czasami nawet światło zastane jest za silne. Ogólnie 4- :mrgreen:
To takie moje czepianie się ale myślę że wybaczysz :lol:
478
Kolorki OK ,trochę szkoda tyłu brak ,Ale łeb i korpus jest OK :).
Dla mnie super.
Również zauwazyłem ów cień i mnie się to spodobało. Co to przestrzeni, to już się nie dało, bo to jest cały kadr.
Ledwo się to zmieściło. Zrobione 100/3,5 macro Soligor z pierścieniami z ręki. Mam też wersję pionową.
479) Inna wersja Parady Miłości.
--- Kolejny post ---
Dzięki, ale nie chcę już robić większych odwzorowań, bo jakoś mnie to nie pociaga, choć mam czym to zrobić.
Bardziej mi pasują takie foty "środowiskowe" czy close-up, z kawałkiem liścia czy czegoś tam innego.
480) Oto bzyg w całości na czerwonych liliach.
Proszę oto jest - czego się nie robi dla Kolegi :)
A to ja widzę, że jakość zdjęć ci się polepsza.
Raczej większy jest odsetek zdjęć wyrzuconych :), ale dziękuję.
481) Ważka po posiłku (w trakcie) - zjedzony pajączek. Macro z ręki ISO 6400 !!
--- Kolejny post ---
482) Gimnastyka po jedzeniu :)
--- Kolejny post ---
483) Pamięci H.R.Gigera w miniaturze.
479 - a może tak ukochanej wysłać takie serduszko na Walentynki?;)
Robercie, pchasz pod górę ten swój warsztat i efekty widać :)nie na wszystkich kadrach , ale czasami można oko zawiesić na dłużej na niektórych.
serdecznie pozdrawiam.
Dzięki Piotrze, ale moja małżowinka raczej ma inne zapatrywania, ale jak Ty chcesz fotkę w wiekszej rozdzielczości pisz na priva.
--- Kolejny post ---
Jest mi bardzo miło, choć to przypadek, że udało się to cyknąć.
--- Kolejny post ---
Wiem, że nawet słabego ucznia wypada niekiedy pochwalić :)
--- Kolejny post ---
484) Motylkowo przez chwilkę.
Rusałka admirał i Dostojka malinowiec
--- Kolejny post ---
485) Dostojka malinowiec
Robert, jeśli robisz takie ujęcie jak ostatnie,które jest ciekawe,poszukaj takiego ustawienia się , żeby kadrowany motyl, był czysto odbity od tła.Tu niestety za motylem wiele niepożądanych elementów, które zaśmiecają kadr.Lub czeka Cię zakup obiektywu co najmniej 150 macro :mrgreen:
486) Mam i takie, gdzie prawie "nie ma tła", ale pełno jest takich zdjęć w sieci, a one już stają się nieco nudne.
Moim zdaniem, niech tło również "zagra: na obrazku. Ale mogę się mylić :)
487) Ważka w prawie "czystym" kadrze.
488) Polecieć czy nie polecieć - tak na mnie spoglądał młody dzięcioł z dziupli w drzewie.