Wlasnie spakowalem do paczki R6, ktorego sprzedalem w piatek - jutro kurier odbiera. Piekna przygoda, ktora trwala rok wlasnie dobiegla konca - fantastyczny sprzet, zal sprzedawac :)
Wersja do druku
Wlasnie spakowalem do paczki R6, ktorego sprzedalem w piatek - jutro kurier odbiera. Piekna przygoda, ktora trwala rok wlasnie dobiegla konca - fantastyczny sprzet, zal sprzedawac :)
Mi tez bedzie żal, ten aparat przywrócił mi chęć i radosc fotografowania i filmowania, i przez niego z konta wyparowalo kilkadziesiat tysi przez ostatnie poltora roku [emoji23]
A juz mialem to rzucac w cholere i kupic jakis maly dobry kompakt.
Przyznam szczerze zmieniam zdanie, dostalem wlasnie fotke od nowego wlasciciela, on sie cieszy, ja sie ciesze - ale to tylko sprzet :D
Wczoraj tak zacząłem sobie jeszcze grzebać po necie i R6 używkę można kupić w okolicach R8. Wczoraj pisałem, że R6 to mały przeskok względem R (R vs R6), ale kurde. Nie wiem czy R6 nie jest lepszym wyborem od R8. Więc jak aktualnie w miarę budżetowo przechodzić z R to chyba tylko na R6.
PS: Hubert, za ile puściłeś R6?
Za 7000 netto / 8610 brutto. Nie sprawdzałem przebiegu migawki ale nie miał więcej niż kilka tysięcy. Stan idealny w zasadzie. Trochę się spoźniłem o kilka miesięcy ze sprzedażą, można było więcej trochę wziąć 2-3 miesiace temu ale i tak jestem zadowolony.
Spoko kasę wziąłeś, widziałem, że można taniej. Właśnie się zastanawiam, czy nie kupić R6 kurde... Dylematy :D Mogę R6 kupić już, a R sprzedać sobie na spokojnie. Muszę pomyśleć.
Widziałem R6 po sezonie pracy fotografa. Uwierz mi, warto było zapłacić za mój egzemplarz :)
I po sprzedaży R6 w co poszli koledzy wyżej?
W R nie mogę sobie przypasować tego dotykowego „guzika” wole mini dzojstik. No i AF jest demonem prędkości nie jest. R6 II wypada spoko cenowo. 1500 więcej od R6.
Niekoniecznie. Włączony ML a filmujący ML to dwa różne ML jeśli chodzi o wydzielanie ciepła a ciepło jest tym co może nie zabija ale zużywa współczesną elektronikę.
Dokładnie tak. Postanowili robić małe i lekkie korpusy, więc brakuje masy, która mogłaby przejąć i odprowadzić ciepło, a przede wszystkim stabilizować temperaturę. Widział ktoś kiedyś wentylatory zakładane na LCD lustrzanki? A do ML takie robią. Przegrzewanie się może być przyczyną zawieszania się i innych błędów, oraz nadmiernego szumu w obrazie, oraz powodować tzw. zimne luty, bo z racji małej pojemności cieplnej układu procesy rozgrzewania i stygnięcia przebiegają gwałtowniej.
i lut bez ołowiu jest wyjątkowo ......., nie chcę snuć teorii spiskowych w sprawie tego lutu ale niestety same się nasuwają - idiotyczne dyrektywy które zmniejszają czas życia i awaryjnośc sprzętu zamiast wydłużać
Jeśli ktoś zastanawiał się nad R6 to aktualnie w cyfrowych jest w cenie 6500. Promocja chyba tylko do końca dnia.
Cena grzeszna!! Szkoda ze tak krótko..uzywki drozej wołają!!
No powiem Wam, że się nie spodziewałem takiej ceny i tutaj to już na prawdę nic tylko brać bo to nadal świetna puszka i w tej cenie zamiata konkurencję.
2100 zł taniej niż sprzedałem swój 14 miesięczny, używany egzemplarz dwa miesiace temu. Zastanawiam się czy nie odkupić jako b-cam i aparat dla żony…
https://www.cyfrowe.pl/lp/krol-bezlu...upercenie.html
Cytat:
Promocja trwa do 2023-09-30 23:59:00
nie ma co się zastanawiać, w tej cenie "staruszek" R6 to najlepsza pełna klatka na rynku
ciekawe co nas jeszcze czeka do końca roku :)
jak sobie popatrzyłem na stare paragony eLek wychodzi mi że te obiektywy podrożały o 50% :mrgreen: ja nadal czekam na Lki EF dodadawane w promocji do hamburgera jak pisali niektórzy wieszcze bardziej otwartych systemów na forum :mrgreen: pisali o rozdawaniu za darmo na forum to musi być prawda.
2 w koszyku :)
Wróciłem do Canona..
A tak mi się skojarzyło z wierszem Tuwima "Ślusarz" - polecam: https://literatura.wywrota.pl/wiersz...m-slusarz.html
Bedzie wysyp eRek w normalnych pieniądzach.. ;)) ??
Czy ja dobrze widzę, że ta promocja jest tylko na cyfrowych?
Tak, promocja jest scisle zwiazana z festiwalem Swiatlosila, ktory konczy sie jutro. Czy kod zostanie ciezko powiedziec, promocja trwa do konca wrzesnia, ale to raczej tylko obnizka od ceny katalogowej
Kup za 6499 zł (taniej o 2000 zł) wpisując w koszyku kod: SWIATSILA2000_R6
Załącznik 14925
Pewnie bedzie az do wyczerpania zapasów.
Szczerze mowiac chyba zamawiam, przesiadlem sie z R6 na R8 dwa miesiace temu, ale w tej cenie to az grzech go nie zamowic :D a w dzisiejszych czasach lepiej miec taki zapas niz kase na koncie.
I teraz pytanie na co i jak duże są jeszcze inne rabaty. Przeglądając różne produkty przy części z nich jest możliwość zapytania o rabat festiwalowy. Kod SWIATSILA1000 działa, np. na rf 100 macro czy rf 14-35. Natomiast SWIATSILA500 obniża cenę rf 70-200 f/4.
https://www.cyfrowe.pl/swiatlosila20...1763#Obiektywy
nie dziękuj :)
Pamiętam jak kilka miesięcy temu były R6II po 14k i się gościu z cyfrowe na fejsbuku kłócił że r6 nie ma już w produkcji i nie będzie, a w necie były r6 niedostępne ( brak towaru )po 10k. Dziś w cenie jednego można mieć dwa. Święto dla fotografów ślubnych. Wzięliśmy z ziomkami 6 sztuk :)
Najlepsze jest to że za używkę chcą 9000 koła, a za nówkę 6500...absurdy wyższego rzędu....Pytałem ich czy to aby nie błąd jakiś w odpowiedzi dostałem że oni też są zaskoczeni taką promocją i używki ci taniej nie sprzedadzą bo nie (pewnie wzięli ją od klienta za więcej niż teraz kosztuje nówka sztuka...i są na tę chwilę w tzw. czarnej d... jeśli chodzi o używki.
Nie bierzesz pod uwagę, że dla niektórych R może być lepszą puszką niż R6. Tak - mówię serio. Sam nie zamieniłbym mojego R na R6. Kiedyś go pewnie wymienię, ale gdybym miał wybierać z obecnych puszek Canona, to byłoby mi ciężko. Najbliżej do R5, ale pewnie skończy się kiedyś na czymś w stylu R6 mk3;)
I to rozumiem. Ja nie wiem, czy przy takiej promocji dla R62 bym tak zrobił, ale przynajmniej bym się zastanowił. Przy R6 nawet nie przyszło mi to do głowy.
Cały czas liczę, że R6 mk3 będzie miał matrycę ~32MP. I jeśli on już się kiedyś pojawi i będzie w podobnej promocji, to wtedy na pewno się zdecyduję:mrgreen: