stempla takiego jak w PS nie ma, jest pędzel korygujacy ale o dość ograniczonych możliwościach,
niestety tą część obróbki trzeba dalej robić w PS
Wersja do druku
Healing brush mozna ustawic na clone ale tak jak sebcio80 wspomniał - nie ma takich możliwości jak stempel w PS...
powiem szczerze, że to narzedzie jest wlasciwie nie potrzebne w LR, dziala chusteczkowo, moze w 4tej edycji dopracuja.
Z założenia stempel ten powstał do usuwania syfów z matrycy i uważam że jest to bardzo pożyteczne narzędzie w sytuacji gdy mamy zdjęcia tego wymagające, wówczas stemplujesz jedno zdjęcie i kopiujesz ustawienia na pozostałe wymagające odsyfienia. Samo narzędzie dla mnie okej, a to że czasem spowalnia pracę i działa niezbyt płynnie mogliby faktycznie dopracować.
wlasnie bawie sie w pracy troszke i faktycznie jesli takie bylo zalozenie jak mowisz to to ma sens, bo w innym przypadku moje dwa 8 rdzeniowe Xeony z 12MB cachem plus 72GB RAMU nie daja rady:-]
jak sobie wyobrażasz usuwanie tym sposobem syfów z matrycy przy różnorodnych zdjęciach?? Owszem jak robisz widoki i masz czyste niebo i górną część kadru w której usuwasz syfy to jeszcze ...
Czy ktos wie gdzie w win7 siedzi numer numer seryjny do L3 ? Che go zmienic na ten ktory ostatnio kupilem jako upgrade do mojej 1.