Odp: Canon EOS R5 Mark II
Raczej narzekam na nagrzewanie się a nie na zużycie baterii. W R5 to można było patrzeć i patrzeć a łapki zimne ;) Robienie zdjęć/zapis wpływa na temperaturę - karta potrafi się nieźle nagrzać, ale tutaj tego nie było a mimo to aparat z temperaturą się bardzo rozpędził.
600ką focę z półtora roku, zdjęcia raczej wrzucam tylko na fb w małej rozdzielczości, ale to tak tylko dla utrzymania jakiej oglądalności.
/v.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Nie narzekaj, poka lepiej te foty z R5tki i 600tki :)
Osobiście jestem ciekaw fot z tego drugiego... https://www.canon.pl/for_home/produc..._slr/eos_600d/ :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
W drugą stronę to też działa, zawsze znajdzie się argument dlaczego nie kupić. Motywacja działa w obie strony :)
p,paw
Dokładnie tak :lol:
Napisałem kilka słów u siebie. To tak dla formalizmu, bo już to wszystko opowiedziałem tutaj ;-)
https://pawel.online/r5-mark-ii/
p,paw
Na starych bateriach nie podobno nagrywa tylko w 30fps'ach i nie dziala wifi - prawda to?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Na starych bateriach nie podobno nagrywa tylko w 30fps'ach i nie dziala wifi - prawda to?
Za instrukcją obsługi:
2: Łączność sieciowa (Wi-Fi/przewodowa sieć LAN) niedostępna.
3: Zmniejsza szybkość serii zdjęć i uniemożliwia wybór wielkości nagrywanych filmów 8K DCI/8K UHD/RAW/SRAW, jakości obrazu Fine i prędkości nagrywania 239,76/200,00/119,88/100,00/59,94/50,00 kl./s.
Wyjście HDMI RAW, robienie zdjęć podczas nagrywania filmu, nagrywanie filmów z wysoką prędkością i wstępna rejestracja ciągła nie są dostępne.
p,pae
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Ale każda puszka tak ma ostatnio, nawet R6mk1 na bateriach LP-E6 miał ograniczenia...
W R6 mam wszystkie dostepne funkcje fotowideo niezaleznie jakich baterii używam, z wyłączeniem patone z wbudowanym usbc (szybkostrzelnosc spada do kilku klatek).
Czyli co, wloze Newela do R5 i nie ma juz 4k/120?
Cytat:
Zamieszczone przez cauchy
Czyli co, wloze Newela do R5 i nie ma juz 4k/120?
Jak na razie do mk2 nie włożysz żadnej podróbki NH - chyba, że lubisz oglądać błędy :)
W wypadku nowych „P” przy ich ewidentnie wyśrubowanych parametrach związanych z wydajnością prądową ja podróbek na pewno nie będę ryzykować. Szkoda puścić puszkę z dymem :)
P,paw
ale oryginalny LP-E6NH działa, tylko wyciapuje filmy powyżej 30kl?