Ktos wspomnial o granicy fizycznej rodzielczosci obiektywow. Ile to mniej wiecej wynosi? 30-50Mpix?
Wersja do druku
Ktos wspomnial o granicy fizycznej rodzielczosci obiektywow. Ile to mniej wiecej wynosi? 30-50Mpix?
Dlaczego "Strzał w kolano"? Dlatego, że bronią zastrzeżonego logo swojej firmy? To normalna rzecz, chyba większosć "poważnych" firm, jeśli zarejestrujesz sobie domenę z ich nazwą zaraz się do ciebie odezwie z prośbą oo oddanie domeny (albo od razu przyśle prawników). Tak samo z logo - bez zgody nie wolno ci umieszczać logo na swojej stronie. Pewnie gość takiej zgody nie miał. Cieszmy się, że do CB jeszcze nikt z taką prośbą nie wystąpił. :-)
a ja myśle że to będzie jak z Canonen 50D... nikt sie nie spodziewał 15Mpx itd...
wiec szacuje ze Canon doda IS i wydłuży zakres ogniskowych do np:
20-70mm
24-85mm
a światło zostanie f/2,8
Nieprawda. - Nasz mózg estetycznie nie znosi prasowania i scieśniania zbyt dużych rozpiętości tonalnych na nośnikach takich jak wyświetlacze czy wydruki - to wygląda jak pozbawione kontrastu i nienaturalnie. Po trosze to wina tych nośników, ale głównie "oprogramowania", które nosimy w głowach.
a 17-85mm od Canona? słabsze światło a średnica mała.
to nie 12 mm ze denko musi być jak w nikorze 12-24 :-) to dopiero działo strzelnicze :-)
ja strzelam ze bedzie to albo 24-70 IS albo 20-70 IS... dlaczego?
bo jagby zrobili 24-85 ze swiatłem 2,8 i IS to by podcinalisprzedaż 24-105 no chyba ze dowalą taaaaaką cene :-)
20-70 is to było bardzo dobre narzędzie skądinąd. Też podcinające gałęzie. FF-mowcy nie sięgaliby po 17-40 i 16-35 i zmienniki:)
Ale 17-85 jest na cropa...
Sluchajcie CANON nie moze jedynie produkowac topowych szkiel tylko pod FF, nie mowie ze to zle ale rynkowo byloby niekorzystnie bo jednak duzo osob korzysta z cropa. Pozatymja bym sie tez nie obrazil gdyby zrobil jasne szklo zaczynajace sie od 20mm w solidnej, porzadnej obudowie.