Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Ponoć już prototypy r6 mk3 się pojawiają
https://www.canonrumors.com/canon-eo...e-in-the-wild/
No i bądź tu mądry i przejdź cenę r6 mk2:)
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Jak pójdą drogą 5D, to wypuszczą jeszcze mkIV, zamkną linię i zmienią bagnet :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jak pójdą drogą 5D, to wypuszczą jeszcze mkIV, zamkną linię i zmienią bagnet :mrgreen:
Zaczną robić szklarnie do Samsunga S24 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Narobili nowych matryc i procesorów to trzeba to gdzieś upchać. Canon z tendencją gonienia konkurencji poszedł po rozum do głowy i wypycha wszystko gdzie się da. Nie trzyma tego jak kiedyś, bo zaraz sony coś wypusci i będzie to przeżytek na dzień dobry.
Af lepszy o 3 % w laboratoryjnych warunkach. DR zwiększony o 0,5% ISO o 2% i gitara już można robić nowy doskonały r6mkIII.
P.S Nadal uważam że r6/r5 absolutnie niczego nie brakuje. MkII nie do końca potrzebne były a tu już mkIII? Pewnie to co wyżej napisałem plus ficzery dla filmowców. Chociaż nie znam nikogo, kto by zawodowo filmował na tych aparatach. Wszyscy Sony i Panaś.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
P.S Nadal uważam że r6/r5 absolutnie niczego nie brakuje. MkII nie do końca potrzebne były a tu już mkIII? Pewnie to co wyżej napisałem plus ficzery dla filmowców. Chociaż nie znam nikogo, kto by zawodowo filmował na tych aparatach. Wszyscy Sony i Panaś.
Ja nie znam takich co zawodowo filmują aparatami ;)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja nie znam takich co zawodowo filmują aparatami ;)...
https://www.imdb.com/list/ls059550382/
oczywiscie nie jako jedyne "kamery". ale nawet 5D2 jest na liscie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Narobili nowych matryc i procesorów to trzeba to gdzieś upchać. Canon z tendencją gonienia konkurencji poszedł po rozum do głowy i wypycha wszystko gdzie się da. Nie trzyma tego jak kiedyś, bo zaraz sony coś wypusci i będzie to przeżytek na dzień dobry.
Af lepszy o 3 % w laboratoryjnych warunkach. DR zwiększony o 0,5% ISO o 2% i gitara już można robić nowy doskonały r6mkIII.
Dokładnie. Chciwość korporacji nie zna granic. A najlepsze są te marketingowe gadki z których wynika że w zasadzie MUSISZ kupić bo poprzedni model to już na śmietnik się nadaje :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Dokładnie. Chciwość korporacji nie zna granic. A najlepsze są te marketingowe gadki z których wynika że w zasadzie MUSISZ kupić bo poprzedni model to już na śmietnik się nadaje :)
gorsi od marketingowej gadki sa internetowi wyznawcy, ktorzy bija jeszcze wieksza piane o wyzszosci jednej marki (umownie nazwijmy ja S) nad inna (niech bedzie np. C)... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
(...) o wyzszosci jednej marki (umownie nazwijmy ja S) nad inna (niech bedzie np. C)... :)
... albo na odwrót. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Fajny żart - czuję się bardzo doceniony jednakowóż ja z takimi tuzami nie pracuję ;). Wspomniałem jedynie o moim skromnym podwórku.
Pomijam już zupełnie kwestię - kto jest takim masochistą żeby obecnie filmować starociem jak 5D mkII ;)....