Zamieszczone przez
Kuba1
Adino, jeśli Ty pracujesz zawsze w warunkach w jakich widać punkty AF w Mk3, to jesteś szczęśliwy człowiek. Ja np. tak nie mam i moi modele nie stoją grzecznie ze splecionymi łapkami. Używam innych punktów dla każdej orientacji aparatu, oraz dodatkowo i tak na bieżąco zmieniam ich położenie - korzystam ze wszystkich możliwości AF ułatwiających mi pracę. I nie chcę pamiętać gdzie przed chwilą miałem punkt AF w pionowym kadrze. Uważam, że jako aparat dedykowany m.in. do fotografowania w słabym świetle Mk3 powinien mieć ten upierdliwy problem rozwiązany. Nie znam się na technologii, ale nie rozumiem dlaczego nie zostało to przewidziane, kiedy jednocześnie np. jest funkcja automatycznego błyśnięcia AF w słabym oświetleniu, ale nie można ustawić jakiegoś stałego podświetlania tego, co jasno błyska przy potwierdzaniu ostrości.
Dla mnie to jest istotna wada aparatu, który kupiłem w celu fotografowania w słabym świetle. Na szczęście innych istotnych wad nie dostrzegam - poza tym jednym aspektem, w fotografowaniu mi nie przeszkadza. :)