Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
gdzieś przeczytałem, że u nas ma kosztować 8600
prosty rachunek: 2000$ x 3= 8600
To sarkazm? Bo nie bardzo chce mi się wierzyć, że tak stary użytkownik forum nie wie jaki wpływ na cenę u nas ma członkostwo w Eurokołchozie.
Przegapiłem, czy nie ma info o mikroregulacji szkieł z body?
Próba udawadniania źe 1/4000 wystarcza jest tak samo dziwna jak to że wystarczy jeden punkt krzyżowy umieszczony centralnie
Spada komfort pracy, zdecydowanie lepiej mieć
Merde,
sarkaz(m)
jednak nie wiem, czy to wyłącznie wina Eurokołchozu
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Przegapiłem, czy nie ma info o mikroregulacji szkieł z body?
Przegapiłeś ;) Jest regulacja.
"The EOS 6D does, however offer the same AF microadjust as the 5D Mark III. Adjustments can be made separately for the wide and telephoto ends of zoom lenses, and can also be made per serial-numbered lens (should you have two copies of the same lens that require differing amounts of adjustment)."
za dpreview.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
Grunt w tym ze taki czas migawki to kolejne ogranicznie a nie chce placic za nowy aparat ktory bedzie mnie ograniczal bardziej niz stary i nie wazne czy przyda mi sie to w 1% czy w 0.01% fotek ktore robie bo ta jedna fotka na tysiac ktora moge stracic moze byc byc ta najlepsza z tysiaca.
No tak - przyznaję, że patrzyłem na to z punktu widzenia niezawodowca... :confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
gdzieś przeczytałem, że u nas ma kosztować 8600
prosty rachunek: 2000$ x 3= 8600
2000USD x 3,3 + VAT 23% = 8118 PLN
Cytat:
Zamieszczone przez
Viqy
Po co ta matematyka? Jest dobry przykład z Nikona. W USA d600 kosztował tyle samo w dniu premiery co ma kosztować 6d - 2099$, a jaka jest jego cena w UE łatwo sprawdzić - 2150€. Więc tanio nie będzie, coraz mocniej rozważam zakup 5d mk II
Cytat:
Zamieszczone przez
Viqy
Zapomniałeś o cle. I o tym, że cło i VAT liczone jest od kosztów WRAZ z transportem.