ale jednak 500D to trochę inna półka niż 50D - owszem oba to aps-c, ale jednak 50D klasyfikuje się jako półkę "półprofesjonalną" w odróżnieniu od "amatorskiej", jaką jest 450D i ma być 500D. I to miałem na myśli pisząc o nowości.
Wersja do druku
mysle ze jesli wypuszcza puszke o podobnej specyfikacji jak w tej plotce to bedzie to FF.
Zarówno xxxD jak i xxD to puszki amatorskie. xxD jest targetowane do tzw. amatorów zaawansowanych. IMHO klasyfikowanie xxD jako puszki "półprofesjonalnej" jest sztucznym wytworem naszego specyficznego rynku. Oczywiście to samo jest z 5D, które w Polsce urosło do rangi "pro" - a to właśnie 5D jest "półprofesjonalne" (a tak przynajmniej Canon to sobie wymyślił) :-)
Co jak co, ale w Bydgoszczy fotoreporterzy pracują na 40d i d300. Są 3 sztuki wyjątków : 2xd3 i 1x1d chyba II. Pozostałych puszek jest około... 7.
a w zimbabwe na S2 IS ale czy to oznacza ze to profi sprzęcior ??
Micles - I co? Ja dzisiaj byłem na materiale, gdzie zjechało się 10 fotorepów - od Fotorzepy przez Faka po GW. Każdy miał coś innego od 1dIII, przez d700, d3, d80 po 5d(!) i 1ds. Każdy robi tym, czym lubi. Mnie dees do reporterki pasuje (a on taki niereporterski przecież) - nie robię sportu.