Do tego zestawu pasuje Lowepro Primus AW. Ciężko do kupienia ale bardzo wygodny i poręczny.
Wersja do druku
Do tego zestawu pasuje Lowepro Primus AW. Ciężko do kupienia ale bardzo wygodny i poręczny.
Ja z własnego doświadczenia powiem tak.
Jakieś 10 lat temu gdy przesiadłem się na DSLR kupiłem plecak Canona (nie pamiętam modelu), który miał zamek w połowie wysokości i dolna część była przeznaczona na aparat, 2 obiektywy i jakies dodatki. Nosiło się to bardzo niewygodnie (ciężki, wszystko ułożone prostopadle do ziemii więc bardzo duzy od dołu i ciasny od góry...), można powiedziec do niczego.
Wtedy kupiłem standardową torbę fotograficzną a'la noname (hama, etc) (za około 100zł, podobno nieprzemakalna). Była sztywna, miała niewygodną klamrę a górna pokrywa ze względu na swoją twardość przy otwarciu wymagała odchylenia zawieszonej torby co groziło wypadnięciem sprzętu. Poonadto rzucała sie w oczy bo była duża i typowo fotograficzna. Do tego przemakała nawet przy minimalnym deszczu. Oddałem ją gratis przy sprzedaży aparatu.
Wtedy kupiłem plecak CAMROCK Metro M10, który mam do dzisiaj, który świetnie sprawdza się na wycieczkach pieszych, jednak fotografując dynamiczne imprezy sportowe bardzo ważna jest możliwość szybkiego dostępu do obietywów bez zdejmowania plecaka. Co prawda posiadany model da się w miarę bezproblemowo otworzyć "na przodzie" i wyjąć aparat, ale biorąc pod uwage konieczność wymiany obiektywu nie jest on w 100% bezpieczny a dodatkowo wchodzac np. na imprezę sportową przyciąga oczy organizatorów, gdyż na pierwszy rzut oka nikt nie rozpozna że tam może być aparat.
Biorac powyższe doświadczenia pod uwagę musze stwierdzić że na typowe fotografowanie (gdzie trzeba szybko ustawić sprzęt, zmienić obiektyw itp) najlepszym rozwiązaniem jest odpowiednia torba fotograficzna (szukam takiej, jeszcze nie znalazłem odpowiedniej w rozsądnej cenie), a wszędzie tam gdzie zależy nam na mobilności i możemy chwilę czasu poświęcić na przygotowania do focenia idealny wydaje się odpowiedni plecak.
Pozdrawiam
Poszukuję czegoś, gdzie weszłoby: 6D + Tamron 28-75 + lampa pokroju 580EX i ewentualnie jakiś komplet akumulatorków?
Tylko żeby to NIE było Lowepro.
domke, mekko, tamrac, crumpler z tych firm szukaj
Ja mam lowepro flipside (plecak) i reportera (torba) i są wybitne!
A ja rzygam lowepro min. dlatego, że gdzie się pytam to większość ich poleca (jak by mieli z nimi jakieś umowy spisane), a po drugie nie są aż tak fajne jak większość mówi.
Z asortymentem tej firmy jest jak ze szkłami "L", większość poleca to i ja muszę mieć, ale bez 100% przekonania, że naprawdę jest dobre. Wydaje mi się nawet, że w dużej ilości przypadków to takie łechtanie swojego EGO "ja mam".
Dać takie pieniądze to zdecydowana przesada, nieadekwatna do tego co otrzymujemy, no chyba że 80% płacimy za nazwę, ale to już jest sprawa na "onanizatorów" a nie dla normalnych ludzi.
mam kilka toreb/plecaków, większość to oczywiście lowepro
nie kosztowaly jakis kosmicznych pieniedzy, jesli chodzi o wygode uzytkowania jest bardzo dobrze
znalazłem ciekawsze patenty ale w jeszcze droższych markach, znowu chinski szajs do mnie nie przemawia-nie zaufam torbie za grosze i nie włożę do niej zestawu za 12k
prosze, znajdź łaskawie jakiś gear w adekwatnych pieniądzach i nas oświeć
bo na razie jesteś "onanizatorem" infantylnych tekstow
Podoba się! Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Przy wartości sprzętu za 12 koła, torba za 500 to ułamek kwoty. Jak się ma starego 350D z kitem, to raczej nikt nie kupi toploadera za 200 czy 300pln ;) Poza tym, również, nie zaufałbym torbie za 80pln jak wewnątrz miałbym sprzęt za 10 kafli!
5pirit - nie podałeś prócz tego, że 'rzygasz' lowepro i że 'nie lowepro', żadnego (!) argumentu dlaczego nie? To, że jakość nie idzie w parze z ceną, wiemy od mniej więcej końca lat '90 po głośnych wpadkach w branży motoryzacyjnej. Tak jest prawie w każdej materii do dnia dzisiejszego. Albo kupujesz buty w biedronce za 40pln i chodzisz, albo idziesz do 'firmówki' i kupujesz papcie słynnego projektanta za 400pln czy 800pln i też chodzisz. Oba papcie składane w chinach. Jedne obleśne, a drugie ładniejsze. Oba badziewnie wykonane.
Napisałem Ci wyżej, że jak nie chcesz lowepro, to szukaj z marek w/w. Jak znajdziesz interesujący Cię model to wrzuć tutaj i wypowiedzą się może użytkownicy tego że modelu.
Osobiście uważam, że Reporter jest bardzo solidny i bardzo funkcjonalny, ale średnio wygodny. Natomiast Flipside to majstersztyk na spacer, wycieczkę... Wygodny, lekki, funkcjonalny, a co ważniejsze oba urządzenia trwałe i z gwarancją na 30 wiosen! :) To o czymś świadczy. bye bye :)
Ale dobrze, że ktoś odpowiedział i to jeszcze w takiej formie, przynajmniej mnie to utwierdziło w moim przekonaniu :twisted:
EDIT: Śmiać mi się chcę jak czytam to co piszecie, bo widzę, że żyjecie w świecie w którym myślicie, że TYLKO lowepro szyje swoje rzeczy z materiałów wykorzystywanych tylko w kosmosie z precyzją ufoka z planety XYZ (sam tytan, teflon, kevlar i złote nicie).
To musi fajnie wyglądać w sklepach jak dobieracie torby: sprzedawca podsuwa wam jakąś torbę NIE lowepro a wy w panice "nie nie panie, to nie jest lowepro i nie będę przez to PRO" :twisted:
becek - no ciebie nie przebiję pod względem głupich i infantylnych tekstów, które tutaj na forum często wypisujesz.
Ale wasze ego musi teraz cierpieć. Przepraszam!
Czy aby na pewno wszyscy w domu?! :-))
Moje ego nie cierpi, bez przesady, mam inne problemy niż wątek 'w czym nosić sprzęt'. Dziwię się, skąd ta niechęć do Lowepro i te herezje, które rozpisujesz? Ja nie twierdzę, że to jedyne i najlepsze torby na świecie, ale z całą pewnością są bardzo dobre. Kwestią gustu i zasobności portfela jest to czy się na dany produkt zdecydujesz, czy też nie.
Ja sobie wypatrzylem mała torbę na ramię (Tenba) nie Lowepro, ale sprowadzenie ze stanów kosztuje 800 zł. Są tez droższe, ladniejsze, alternatywy. Lowepro to nie jest żaden złoty Mercedes. Sorry ale wyśmiewanie ludzi i wyobrażenie sobie dialogów w sklepie zalatuje dziecinada lub niezrównoważeniem psychicznym. Lepiej zaproponować inny produkt który uważamy za lepszy lub bardziej opłacalny.
Wrócę do ostatniego pytania (przed osobistymi "wycieczkami"):
Vandit - może spojrzysz na plecak Benro Koala 200 - kupiłem taki i jestem zadowolony. Wchodzi body z podpiętym szkłem (z góry) a w dwóch bocznych kieszeniach spokojnie noszę zapasowe body + lampa i dwa szkła. Statyw podczepiam na zewnątrz. A w górnej (głównej) kieszeni jest jeszcze sporo miejsca np.na jedno szkło. Plecak ma fajnie przemyślane troki, odciąża noszenie aparatu z szyi na plecy. Jest jeszcze kieszeń na laptopa. Polecam.
Chyba opisujesz swoje doświadczenia z zakupów niefotograficznych z inną marką.
Mam 3 rok lowepro flipside 400AW.Kupiłem po zapoznaniu się z filmami i opiniami,
a nie przez namowę sprzedawcy.Mnie przekonała jakość(opinie zagranicznych forów) i konfigurowalność wnętrza.
Rzepów jest tyle,że można ukształtować dowolne kieszenie.
Wchodzi body z podpietym 100-400,C70-200,T16-28,C24-105,C10-18,lampa YN oraz drugie body.
co do LowePro...
osobiscie mam umiarkowane doswiadczenie z innymi markami - mam rapten jeden plecak Kata i na temat jego jakosci mam taka sama opinie jak na temat glowic Manfrotto (nomen omen, to jest ta sama firma) czy ogolnie wloskiego designu - ladnie wyglada, ale jakosc wykonania i trwalosc sa absolutnie zenujace ;)
z plecakow LowePro, ktore solidnie wymeczylem mialem lub mam: Mini Trekkera, Fastpacka 200, Verteksa 200 i Pro Trekkera 400. dwa pierwsze to mniejsze i tansze plecaki, dwa ostatnie to drozsze zabawki, ale przewidziane jako konie robocze.
obserwacje praktyczne:
Mini Trekker - sluzyl mi okolo 2,5 roku jako podstawowy plecak (to oznacza srednio 5-6 godzin meczenia tygodniowo) i sprawdzil sie dobrze. po tym okresie dalo sie zauwazyc problemy z plynnoscia pracy zamka glownej komory. to nie jest taki gruby, pancerny zamek jak w drogich plecakach i przy takim uzyciu nie dziwi mnie jego wyrobienie. poza tym, to jest/byl model tani, bo kosztujacy raptem 300~400 PLN i w tej cenie dajacy dobrze zaprojektowana przestrzen pakowna i dobry komfort noszenia.
Fastpack 200 - dla mnie niewypal. materialy wykonczeniowe gorsze niz Mini Trekker, a sama konstrukcja zamka (pozawijany a nie w linii prostej) z gory narzuca ograniczona zywotnosc. we wspomnianym wyzej modelu Kata 3N1-30 dziala to lepiej i mimo nieco wyzszej ceny Kata daje trwalsza konstrukcje zewnetrzna. w LowePro za to trwalsze wnetrze (podzialki).
Vertex 200 - dzisiaj chyba mi dozyl swoich dni, po 7 latach okrutnego katowania po gorach i lasach polowy Europy. zamek juz nie chce sie normalnie zamknac, bo reszta plecaka, polatana bo polatana, ale sluzy bez zajakniecia.
fantastyczny plecak. stosunkowo drogi jak na amatorska kieszen (nowka kosztowala okolo 250 Euro) ale wart kazdego centa. dostatecznie duzy, zeby zmiescic korpus 5D/6D z 3-4 szklami i kompletem filtrow i szpejow, swietnie chroniacy sprzet (grube okladziny) a przy tym nadal umiarkowanej wielkosci (pod siedzenie w Ryanairze!) i wagi, a do tego bardzo wygodny w noszeniu. zamek, jak wspomnialem, nie wytrzymal koniec koncow, ale biorac pod uwage tyle lat ostrego traktowania, to i tak jestem zdziwiony
Pro Trekker 400 - mam dopiero od roku, o trwalosci ciezko jeszcze mowic (poki co wyglada jak nowka). wielki plecak o duzej pojemnosci i swietnie przemyslanych kieszeniach/pojemnikach, ktore daja blyskawiczny dostep do wielu szpejow bez otwierania glownej komory. i mimo wielkiego rozmiaru i niemalej masy wlasnej (3,3 kg) wyjatkowo wygodny w noszeniu...
Obronię trochę Fastpacka. Mam ponad 2 lata. Użytkowany statystycznie 2-3h dziennie. Jest wygodny, pojemny (mam model 250 chyba ;) ), przyzwoity cenowo i moim zdaniem trwały. Zamki póki co chodzą płynnie, przeciera się lekko wewnętrzny prześwit od zewnętrznej kieszeni. A jak zamki 'uklękną', to oddam na gwarancji ;) I tu druga kwestia: po używaniu jakieś 8 lat plecaka (inny niż w/w fast) Lowepro, rozwaliły się zamki. Wysłany na gwarancji do reklamacji, powrócił identyczny, nowy plecak, nawet w tym samym kolorze... a właściciel już myślał, że chociaż kolor inny wyślą, bo przez 8 lat już się opatrzył ;)
Ja mam poprzedni model fastpacka i poza wypłowieniem(czarny) brak śladów zużycia, nawet spód nieprzytarty mimo że zawsze stawiany na podłożu. A suwak górnej komory, zdarzało się "na chama" zamykać(np butelka zawadzała) i też żadnych przygód. Z racji sporego obrysu dobry dla osób ze słabszym kręgosłupem, fajny miejski plecak, ale o nudnej stylistyce.
Mam StreetWalker Pro i jestem z niego bardzo zadowolony.
Aparat na szelce BlackRapid a w plecaku dodatkowo 2 obiektywy + statyw + "szpeje" a w sytuacji samochodowo/samolotowej wszystko w plecaku
Używam go na wyprawach "po miastach", mała grupa i napięty program, często lokalni przewodnicy, zmienne warunki fotografowania.
Ma to wadę, że czasami nie mam możliwości (czas/miejsce/tłok) szybkiej zmiany obiektywu.
Wpadłem na pomysł posiadania 2 body z podpiętymi "na stałe" obiektywami.
Konfiguracja zdjęciowa to :
1. na pasku wół roboczy FF + 24-70/2.8
2. w plecaku FF z podpiętym :
a. albo 16-35/4 IS
b. albo 70-200/4 IS
w zależności od sytuacji
Daje mi to możliwość, przy zmianie sytuacji zdjęciowej wyjęcie drugiego body z plecaka i :
- albo wykonania kilku zdjęć i powrót do plecaka
- albo zamianę na pasku body oraz schowanie do plecaka poprzednika.
By było to w pełni sensowne potrzebny jest plecak typu sling:
- miejski, lekki (tak jak StreetWalker)
- z możliwością wyjęcia/zamiany body bez zdejmowania plecaka
- z jednym miejscem na FF + 70-200/4 IS do wyjmowania "natychmiast"
- z jednym miejscem na FF + 24-70
- z jednym miejscem na obiektyw 70-200/4 IS + szpeje
- z podpięciem na statyw
- z kieszenią na wodę
- wymiar bagażu podręcznego samolotowego.
Ktoś ma doświadczenia z takim plecakiem ?
jp
Ja "przerobilem" juz dwa plecaki Lowepro i Kata, obydwa duze (350W i 33-N-1). Powiem ze "na szczescie Kata sie zepsul". Nastepny bedzie LowePro :).
Poniewaz jest to plecak do podrozy to napewno nie bedzie to flipside. Kata mial taka opcje, ale wogloe sie w podrozy nie sprawdzil. Plecak na plecy, i mamla torba (nawet torebka) na dodatoy obiektyw pod reka.
Trzeba sie wybrac do sklepu i zobaczyc co teraz ma LowePro w ofercie.
Cześć, aparat zakupiłem więc i szukam torby :) Potrzebuje jej na Canona 700D + Canona 18-135mm + mikrofon takstar SGC-598 + w przyszłości 50mm. Chciałbym aby torba nie była jakaś duża.
Znalazłem LOWEPRO ADVENTURA170 (nie wiem czy nie za duży) oraz Lowepro Toploader Zoom
Obejrzyj oferte crumplera...
Wysłane z mojego SM-N910C
Patrzylem lecz niestety z używanych nie ma nic ciekawego
Wysłane z mojego MX4
to popatrz w nowych
A co jest nie tak z tymi starszymi?
Wysłane z mojego MX4
Obawiam się, że do Lowepro Toploader Zoom (TLZ AW) to Ci to nie wejdzie, a zwłąszcza mikrofon (bo jak rozumiem, o to Ci chodzi: Lowepro Toploader Zoom AW -DigitalRev ). No chyba, że to będzie późniejsza wersja torby ze szlufkami Sliplock, taka jak w tym linku, i dopniesz do niej jeszcze zewnętrzny futerał.
Czyli zostaje Asventura 170. Czy mogę jeszcze szukać czegoś używanego bo mój budżet to max 150 zł
edit jeszcze znalazłem Lowepro Nova 180 AW
Wysłane z mojego MX4
Wiesz, w Twoim przypadku największym problemem jest wielki mikrofon - o ile naprawdę ma 22,5 x 8,3 x 4,4 cm. :O To jest wymiar z gąbką, czy samo "twarde"?
Jak teraz sobie patrzę na Toploadera Zoom AW, to może i na wcisk by ten mikrofon wszedł do przedniej kieszeni, bo ona ma tak pod 22,5 cm wysokości - a flesz o przekroju 7x6 cm się w niej da zapiąć na wcisk. Tyle, że dolna część tej kieszeni (tak 1/3 wysokości) nie jest niczym miękkim wyłożona, to po prostu jedna warstwa gumowanego nylonu, więc ochrony przed uderzeniami praktycznie nie zapewnia żadnej.
Najwygodniejszym rozwiązaniem byłoby chyba połączenie TLZ AW w wersji ze szlufkami Sliplock z zewnętrznym pokrowcem na mikrofon - w rodzaju Lens Case 2; tyle, że on ma w środku tylko 21 cm i nie chce więcej. :(
Jak upchnąć mikrofon do Nova 180 AW też za bardzo nie mam pomysłu - na płasko w poziomie niby się zmieści, ale podejrzewam, że przegródki są zrobione na całą wysokość torby. Może jakoś w pionie na ukos - ale to trzeba by po prostu przymierzyć w praktyce.
zamówiłem Asventura 170 a na mikrofon coś wymyślę :)
Wysłane z mojego MX4
Witam,
poszukuje plecak takiego jak w tytule wątku, wpadł mi w oko Genesis Nattai â ceny, dane techniczne, opinie na SKAPIEC.pl , ale ciężko mi go oceniać tylko na podstawie zdjęć. Czy może miał ktoś z tym produktem do czynienia może komu przychodzi coś innego do głowy. Konkretnie zależy mi na uniwersalnym plecaku do którego zmieszczę canona 60d obiektywy 70-300, 90 i 17-50 + baterie filtr itp, a do tego fajnie było by żebym mógł jeszcze przenieść butelkę wody kanapki kurtkę:)
Znalazłem jeszcze:
* Vanguard UP-Rise 45 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
* Plecak Contrejour 40 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
* Lowepro Rover Pro 45L Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
* Lowepro Photo Sport Pro 30L AW czarno-szary - Plecak Lowepro - Fotozakupy.pl
* Lowepro Rover Pro 45L AW - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
* Lowepro Photo Sport 200 AW - Plecak Lowepro - Fotozakupy.pl
Ale żaden tak na prawdę nie da rady pomieścić mi tego całego mojego sprzętu:)
Ja posiadam Lowepro 400 AW i jestem zadowolony... ostatnio pożyczyłem koledze i też jest zadowolony... nie chce oddać xD
Tak widziałem i jedyne co tam znalazłem to photo sport 200AW którego już miałem w zestawieniu chyba że przeoczyłem coś ciekawego bo muszę się przyznać nie przeczytałem wszystkich stron:), a taka hybryda plecakowa nie jest zbyt popularnym rozwiązaniem
A co do tego plecaka to czy na pewno ma on miejsce na podręczne rzeczy ala kanapki, woda, kurtka itp?
wrzuciłem Ci link, bo to odpowiedni temat do Twojego pytania
Naneu Military Ops Alpha-L Backpack (Black) APL001 B&H Photo
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/naneu-...ak-czarny.html
duza rozpiętosc cenowa, bo od 150 zł do 1149 wiec troche duzy rozstrzal, ale mysle z z kazdego poza tym pierwszym bedziesz zadowolony, uprise jest fajny ale jakos specjalnie turystyczny to on nie jest, ma dodakową przegrodze co prawda ale raczej bym tam wody nie wrzucił, , jezeli mysliszo pieszych wyprawach długich gdzie musisz zabrac prowiat i kurtke i jakies płyny to seria sport z lowepro powinna cie zadowolic, rozmiar dobierz według własnego uznania
...i nie zadałem pytania w odpowiednim dziale.
Looknij tu:Plecak Kontrast na lustrzankę | Plecaki fotograficzne | Case Logic Polska
Masz starszy model i chyba ciut mniejszy i nie narzekam, z miejscem powinieneś wyrobić
witam a mam takie pytanie, nie czytałem całego tematu ale zastanawiam się czy spotkał się ktoś z takim plecakiem, ciekaw jestem opinii na jego temat,albo chociaż jakieś wcześniejsze modle może ktoś spotkał
Camera Bag Shoulder Bag National Geographic NG Walkabout W5070 | eBay
Niezły tornister ;) Pewnie funkcjonalny, choć te kanciaste kształty i rozmiar sprawiają że może nie przylegać tak do ciała. Tylko gdybam nie przymierzałem niczego podobnego.
W poszukawaniu dwukomorowego ideału.
Mam torbe naramienną Lowepro Stealth Reporter ale praktycznie nie używam, spisuje się jak postawić i korzystać jak z kuferka ze sprzętem (wesela?). Dostęp super, natomiast wygoda użytkowania/noszenia zdecydowanie mniejsza od plecaka do którego po mieście można jescze parę rzeczy dorzucić.
Taką funkcje na body + lampa + 4 lensy spełnia mi od paru lat Kata 467, ciasno w dolnej komorze ale bezpiecznie da się upchać sporo, komora górna spokojnie pomieści parę innych rzeczy (niedużych) a przestrzeń tylna na wsunięcie tabletu, laptopa czy co tam potrzeba płaskiego.
Jako główny magazyn trasportowy na cały szpej (auto czy samolot) Kata Bumblebee 220, nie widać na fotach ale to wielkie bydle, wchodzi body + 8 słoików (15,24,24,16-35,50,85,90,70-200) + palnik + 2 gopro, wszystko z ładowarkami, bateriami, kartami, filtrami.
Teraz już kolejne wakacje szukam czegoś pojemniejszego od 467, po wchłonięciu Katy przez Manfrotto powstały chyba tylko liftingi w serii Advanced
Ogólnie w tym typie 2 w 1 chyba najpopularniejszy był Rover AW, ale jak go oglądałem to straszny wór i nie spodobał się.
Tu sobie przejrzałem chyba wszystkie opcje
1 or 2 dslr + 3 lenses or more ordered by highest user rating - Page 2 - Cambags
Dla uproszczenia porównuje rozmiary zewnętrze, sporo mówią jak popatrzeć co się ma pod ręką.
Kata 467: wysokość - szerokość - głębokość
48 - 35 - 27
Bumblebee 220
52 - 34 - 28
Lowepro Rover Plus AW
64 x 36 x 28
Fastpack BP 250 AW II
50 x 31 x 26
Tamrac Adventure 9 - bardzo fajny, ot z recek na youtube wyglądał na dosyć cienki, ale może to mylące?
51 x 33 x 28
Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L
62 x 28 x 23
i chyba ten ostatni wezmę, dolna komora moglaby być większa, za to jest sporo schowków i do górnej można sporo napchać czego mi w 467 brakuje.
https://www.youtube.com/watch?v=zSlnwbxECgg
Jak coś ciekawego pominąłem dajcie znać.
Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L,bardzo ciekawy ale cena całkiem spora, jak już zakupisz napisz jak się sprawuje
Szukam torby (nie plecak) na 6d z założonym 17-40 lub 135L - na spacery.
Obecnie posiadam torbę LOWEPRO SLingShot 202, której chcę się pozbyć. Kupiłem ją w przekonaniu, ze to świetny system - niestety chyba nie na moje plecy. Wcale nie musi być specjalnie ciepło żeby plecy były całe mokre. Nie wiem czy to normalne, po prostu nie mogę mieć chyba plecaka. Po tygodniu szukania wybór padł na torby typu kabury z mocowaniem na dedykowanym pasie/pasku. Wydaje się, że jest to optymalne dla mnie rozwiązanie.
Obecnie miotam się pomiędzy Lowepro a Think Tank:
Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - sklep Explore.pl
+
Lowepro Lens Case 11 x 14 cm - Lowepro Lens Case 11 x 14 cm - Pokrowce - Fotografia
a
Think Tank Digital Holster⢠20 V2.0 - Digital Holster 20 V2.0
+
Think Tank Lens Changer 35 V2.0 - Lens Changer 35 V2.0
Byłem już przekonany do zestawu Lowepro jednak natknąłem się na opinię, że kabura bardzo słabo chroni aparat, że ma cienkie wypełnienie. W związku z tym zwróciłem się ku Think Tank. O ile do kabury nie mam zastrzeżeń, może poza ceną (możliwość powiększenia przestrzeni jest super) to pokrowiec na obiektyw wzbudza już trochę wątpliwości - wydaje się trochę âcienkiâ w środku, a system zapięcia âna sznurekâ dziwny⌠Oczywiście rozważam jeszcze mix kabura Think Tank + pokrowiec Lowepro, który na zdjęciach wygląda pancernie (chyba, że ktoś go ma i jest innego zdania).
Czy ktoś może ma Toploadera Lowepro i może potwierdzić/zaprzeczyć opnie o niewystarczającej ochronie?
Czy ktoś ma może pokrowiec na obiektyw Think Tank i chciałby również potwierdzić/podważyć jego skuteczność?
Pytanie inne.
Może ktoś korzysta z rozwiązania tego typu innej firmy i jest super zadowolony i chciałby się podzielić widzą.
pozdrawiam
Oglądałem tylko Toploadera w sklepie - fakt, wyściółka robi wrażenie dość cienkiej, a torba wydawała się bardziej wiotka od mojego starego TLZ AW. Zewnętrzna kieszeń nie jest wyściełana w ogóle - to tylko jedna warstwa cienkiego nylonu.
Co lepsze nowe Toploadery rozwiązane są w ten sposób, że aparat stoi w nich na obiektywie, a nie jest oparty na korpusie, jak się zwykle robi(ło). I w tej sytuacji dno torby nie jest ani trochę lepiej zabezpieczone od ścianek.
poszukuje czegos malego na 100D + 17-70 + 10-18 + 50 - koniecznie w formie nerki.
natknalem sie na dwie ciekawe propozycje Tamrac'a, w cenach calkiem do przezycia. Sa oprocze tego jakies tanie i male wielkosciowo alternatywy? Ma ktos z Was cos w tym stylu ;)?
Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L, jeszcze nie używałem ale po przymierzaniu i porównaniu do tego co mam (stronę wcześniej opis).
Pierwszy mój ThinkTank, dobre wrażenie, solidne wykonanie, sprytne schowki, zakładki, alternatywne otwory z dostępem itp. nie ustępuje pod tym wzlędem Kata które zawsze wydawało mi się sprytniejsze od Lowepro. Zamki uchwyty wszystko przemyślane i wygodne.
Jest to dokładnie to czego szukałem, plecak na spacery zwiedzaniowe z rodziną, czy nawet w górki, spora przestrzeń bagażowa, mała na sprzęt, ale więcej mi nie trzeba, ew mogę upchać na górze.
Wyraźnie większy od Katy, dobrze leży na plecach
Oba lekko usztywnione, wygodne szelki i ściągacz w pasie (to też system nośny dla tego obrotowego wysuwanego schowka)
Przestrzeń na sprzęt wręcz ukryta , działa jak na reklamie lepiej niż sądziłem.
Pojemność niewielka, duże lustro jak 5D ledwo wchodzi, po przestawieniu przegródek będzi 5D z 16-35, 50mm i albo inne szkło albo lampa. Nie mam problemu na dopasowaniem na ścisk, nic się nie obija a wolę mieć wiecej w bagażu wolnego.
W Kata też nie wygląda na wielką, ale wchodzi spokojnie lustro + 4 lensy.
Część plecakowa pojemna, trudno ocenić na oko ze 2x taka jak w Kata która górę ma jakby opływowo ściętą, plecak jednak nie odstaje i na pewno wejdzie sporo gratów jak bluzy dziecięce, przewodnik, tablety, parę zabawek, ładowarki, aku i może jeszcze jeden słoik ;)
Porównanie do typowego magazynu sprzętu jakim jest Bumblebee, TT jest mniej pękaty i trochę wyższy.
Czy kupiłbym ponownie powiem po urlopie, pzdr.
witam, ja nie tak dawno kupiłem plecak NG W5070, jest dość pojemny ma dwie kieszenie, na dalsze spacery spokojnie można zabrać kanapki i picie
ale można przegrodę opuścić i będzie jedna kieszeń, wtedy na pewno można wsadzić spory obiektyw a na drobiazgi pozostają wtedy cztery małe kieszonki, wadę jaką ma to na pewno brak pasa biodrowego
Cześć wszystkim,
Od jakiegoś czasu rozglądam się za plecakiem foto, który zmieści również laptopa 17". Większość plecaków tylko na papierze ma takie możliwości :)
Jedyny, który znalazłem to ten:
Archiwum produktów - BENRO RANGER PRO 600N PLECAK CIEMNO SZARY - Torby i pokrowce - Foto - Cyfrowe.pl
Jestem ciekaw czy jest coś ciekawszego na co nie trafiłem?
Przeznaczenie plecaka głównie transport sprzętu i długie wycieczki. Fajnie by było gdyby miał boczna klapkę z szybkim dostępem do body jak w tym Rangerze Pro 600.
Pozdrawiam
Daff
Spoko, nie zwróciłem uwagi ... :oops:
Ja do swojego aparatu mam świetny plecak, który kupiłem w jednym ze sklepów z aparatami za 150 zł (?) nie pamiętam już dokładnie, ale mam go kilka lat i pasuje do wielu aparatów i jest dobry.